изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:28 EEST
Православната църква няма да признае независимостта на Косово    
Новини Вашингтон. Православната църква на Косово няма да признае независимостта на областта, ако тя бъде провъзгласена едностранно от Прищина, и ще запази лоялността си към Белград. Това съобщи намиращият се във Вашингтон глава на православната църква в сръбската област епископ Рашко-Призренски Артемий, цитиран от ИТАР-ТАСС.


„Независимостта не е единственият вариант за решаване на проблема. Западът ни призовава да потърсим компромис, но единственият избор който ни дават е капитулация”, каза епископ Рашко-Призренски Артемий.
Това не е първото посещение на духовника в САЩ, с цел да се опита да промени американската позиция за Косово. По време на визитите си той нееднократно е предупреждавал, че сърбите не могат да приемат плана на Марти Ахтисаари, подкрепян активно от Вашингтон. Според епископа, обявяването на независимост от страна на Косово може да доведе до избухване на насилие.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Православната църква няма да признае независимостта на Косово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди