изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:31 EEST
Канал 5: Известни са първите държави, които ще признаят независимостта на Косово    
По света Тирана. Само ден след изказването на косовския премиер Хашим Тачи, че веднага след провъзгласяването на независимостта на Косово над сто страни ще признаят новата държава, стана известно, че САЩ, Германия, Италия, Франция, Австрия, скандинавските страни и Словения като председател на ЕС ще бъдат първите страни, които ще направят това.

Тази информация бе съобщена оттиранската телевизия Топ ченъл, като се позовава на свой източник, предаде македонската телевизия Канал 5. В първата седмица след провъзгласяването на независимостта Косово ще бъде признато от около 20 европейски страни, от Япония и от 40 страни членки на Ислямската конференция. Всички тези страни, както и няколко държави от Латинска Америка, Северна Америка и Азия, които имат общи интереси с Косово, ще признаят новата държава в първия кръг. Китай, според Топ ченъл, няма да бърза с признаването на независимостта.
Държавите, които публично се произнесоха, че при никакви условия няма да приемат държавността на Косово, са Русия, Кипър, Куба и др.
В ООН членуват 192 страни и ще са необходими няколко години по-голямата част от тях да приемат Косово като държава, констатира тиранската телевизия Топ ченъл.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Канал 5: Известни са първите държави, които ще признаят независимостта на Косово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди