изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:24 EEST
70% от българските домакинства едва свързват двата края    
Новини Близо половината от домакинствата твърдят, че за последната година финансовото им състояние се е влошило

70 на сто от българските домакинства твърдят, че "свързват двата края", близо 15 процента затъват в дългове, а само 7 на сто успяват да спестят малко пари. Това сочи наблюдението на потребителите за януари тази година на Националния статистически институт. Спрямо предишната година, тези, които се определят като свързващи двата края, са се увеличили с около 6 пункта, а задлъжняващите намаляват с близо 2 и половина пункта.

Близо половината от домакинствата твърдят, че за последната година финансовото им състояние се е влошило, а около 40 на сто смятат, че през следващата година то няма да се промени. 75 на сто от българите са на мнение, че цените твърде много са се повишили за едногодишен период, а близо 90 на сто смятат, че няма да могат да спестят пари.

Въпреки това статистиците отчитат, че мненията на потребителите относно настъпилите промени във финансовото състояние на домакинствата през последните дванадесет месеца са по-благоприятни, като данните сочат нарастване с 3 пункта спрямо предходното наблюдение, проведено пред октомври. По отношение на очакванията за следващата година градското население подобрява прогнозите си с над 5 пункта, докато селското е по-песимистично настроено и прогнозата намалява с 1.2 пункта.

Статистиците отчитат също, че приходите от продажби в промишлеността за миналата година са нарастали с близо 8 на сто спрямо същия период на предходната година. За този период общото промишлено производство се е увеличило с 8 и половина процента. През декември 2007-ма производството и разпределението на ток, газ и вода са нарастнали с близо 30 на сто в сравнение със същия месец на 2006 година, а през декември спрямо ноември скокът е около 16 процента.

БНР

 


Сходни връзки

70% от българските домакинства едва свързват двата края | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди