изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:02 EEST
Станишев: Всеки министър да си носи оставката в джоба    
Новини
Създаване на български енергиен холдинг, закриване на всички безмитни магазини, бърза приватизация на “Булгартабак”, отпадане на 26 лицензионни и разрешителни режими.


Това са част от решенията на работното съвещание на тройната коалиция в Хисаря, представени на пресконференция от лидерите на трите партии Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган. В енергийния холдинг ще влязат пет енергийни дружества – „Булгаргаз”, Националната електрическа компания, АЕЦ, ТЕЦ „Марица – Изток II” и „Мини Марица”. Активите на холдинга ще възлизат на 4 млрд. евро, планират се годишни приходи в размер на 1 млрд. и 800 млн. евро.
Решението за премахването на безмитните магазини Станишев обясни така: “Взехме ясно политическо решение, че практиката на безмитна търговия трябва да бъде прекратена, след като това създава проблеми за страната. Ще го направим на базата на предложение на министъра на финансите", каза Станишев. В отговор на въпрос защо чак сега се взима решение за бърза приватизация на “Булгартабак” лидерът на ДПС Ахмед Доган каза, че преди 5-6 години държавата не е имала възможност за осигуряване на алтернативна заетост на тютюнопроизводителите, докато сега вече има такава възможност, която се дава от еврофондовете.
И тримата лидери на управляващата коалиция подчертаха, че това заседание в Хисаря е най-ефективното заседание на Съвета на коалицията. Не съм виждал толкова задълбочена и откровена дискусия, но вие може би искате да направим нещо като Биг Брадър и да работим пред медиите, посочи Станишев. Премиерът отново подчерта, че се създават изкуствени интриги и несъществуващи новини. Приоритетно и през тази година ще бъде увеличаването на доходите на пенсионерите, посочи Станишев. Той допълни, че водещо се превръща и повишаването на квалификацията на работната сила.
Всеки министър трябва да си носи оставката в джоба, включително и министър-председателят, каза още Станишев в отговор на въпрос дали актуализираната програма на коалицията не изисква промени в кабинета. Винаги може да се правят промени, те зависят от управленската и политическа целесъобразност. В никакъв случай обаче няма да правим промени под натиска на медиите, коментира премиерът. Моята оценка за кабинета е, че той е функционален, достатъчно ефективен и провежда реформи в интерес на българските граждани, допълни той.
Може би ако така бяхме започнали, сега щяхме да се похвалим с по-добри резултати, каза Доган и отбеляза, че политическата енергия на коалицията е на стабилно равнище с тенденция за нарастване. Тази коалиция се справя добре с темите, въпреки дефектите, които й се приписват, коментира и лидерът на НДСВ Симеон Сакскобурггостки. Той прогнозира и че след 2009 г. управлението на страната ще бъде коалиционно. dir.bg
 
 
 


Сходни връзки

Станишев: Всеки министър да си носи оставката в джоба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди