изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:57 EEST
ПРОВЕРЯВАТ БЕЗПЛАТНИТЕ ЗАКУСКИ В УЧИЛИЩАТА    
НовиниПрез миналата седмица общинската дирекция "Социално подпомагане" в Добрич е извършила 11 проверки на закуските, които се дават на децата от първи до четвърти клас по програмата на социалното министерство "Чаша топло мляко". Проверката е извършена на 6 февруари.

Тя е констатирала, че в деня на проверката в СОУ "Ст. Караджа" децата са закусвали топла баничка и чаша плодов сок, в ОУ "П. Хитов" - сандвич с шунка и чай, в СОУ "Д. Талев" - баница и чай, в ОУ "Хр. Смирненски" - триъгълна баница със сирене и чай, в СОУ "П. Р. Славейков" - сандвич и мляко, в ЦДГ №10 - баница и чай, в ОУ "Н. Й. Вапцаров" - сандвич с шпеков салам и сок, в ОУ "П. Берон" и ОУ "Хр. Ботев" - геврек и сок, в ОУ "Хан Аспарух" и ЦДГ №7 - сандвич със салам и сок. До момента социалната дирекция не е констатирала проблеми с безплатните закуски в училищата в гр. Добрич, каза директорът й Магдалена Миткова. Тя добави, че предстоят проверки и в училищата от община Добричка. Както НДТ преди седмица писа, там във всички училища, без тези в селата Бенковски и Владимирово, децата редовно получават вафли, кроасани, сухи пасти, много рядко сандвич, "изцапан" с маргарин, и сокче. 
Магдалена Миткова обясни, че проверката на социалната служба касае това дали в съответното училище е създадена организация за предоставяне на безплатните закуски. Относно вида и качествата на закуските, които се доставят, касателство имат директорите на учебните заведения. Те, според договорите, които имат с доставчиците, имат правата да върнат закуски или да поискат обезщетение, М. Миткова.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАТ БЕЗПЛАТНИТЕ ЗАКУСКИ В УЧИЛИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди