изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:34 EEST
ТЕПЪРВА ЩЕ РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БРАТОВЧЕДИТЕ НА ГЮЛХАН    
Новини
Дали ще се предприемат мерки за закрила спрямо малките деца на бабата на 9-месечната Гюлхан Ванева Красимирова от с. Белгун, която бе приета в болнцата в Добрич с тегло като на 2-3-месечно бебе и със счупен череп, тепърва ще се решава.

Предстои да се проведе среща на социалните работници с кмета на село Белгун. Това обаче ще стане след завръщането на дядото на Гюлхан. Съпругът на бабата на 9-месечното бебе Роза, която живее със седем от децата си и е бременна за 14 път, заминал да заработва някъде из страната, обясниха от социалната служба в Каварна. Оттам казаха, че само едно от децата на Роза, които живеят при нея, е в училищна възраст. Малката Дияна, която била родена през 1999 г., започнала училище, но Роза я спряла. Другите деца били на възраст под 7 години. При посещението на социалния работник в дома им, който е осигурен от община Каварна, било топло. Роза обяснявала, че парите й стигат, независимо, че семейството преживява само от детски. То не получавало месечни социални помощи, тъй като съпругът на Роза отвреме-навреме работел, обикновено без трудов договор и не бил регистриран в бюрото по труда. Според бабата, нищо не се е случило на малката Гюлхан, тя не знаела защо черепът на бебето е счупен. Обяснявала, че го е хранела.
Както НДТ вече писа, след като бе изписана от болницата наддала с около килограм, Гюлхан бе настанена в Дома за медикосоциални грижи. От майка й, за която се предполага, че проституира в чужбина, няма вест.
 


Сходни връзки

ТЕПЪРВА ЩЕ РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БРАТОВЧЕДИТЕ НА ГЮЛХАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди