изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:22 EEST
8 години блъсках като роб на галера, каза Путин за сбогом    
По света
На последната си пресконференция като президент на Русия Владимир Путин заяви, че общо взето е доволен от резултатите от своята работа на поста държавен глава през изтеклите осем години, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


Не ме е срам пред гражданите, които на два пъти гласуваха за мен, каза Путин. През всичките тези години съм блъскал като роб, пратен на галерите, от сутрин до мрак. Доволен съм от резултатите, добави той. Президентът на Русия "не вижда сериозни несполуки" в дейността си. "Всички поставени задачи са постигнати, всички първоначални цели са изпълнени", каза той. Най-важното според руския лидер е възстановената териториална цялост, единството на държавата.
Икономическият тигър
Възстановени са основите на икономиката на нова, пазарна база. Русия се превръща в лидер на икономическото развитие. Подобни резултати са постигали само някои държави, по-специално азиатски страни като Тайван, Малайзия, Тайланд, Китай, Сингапур. Русия уверено се нарежда сред тях и това е най-голямото постижение, заяви Путин.
Много проблеми биха могли обаче да бъдат решени по-ефективно, призна руският президент и спомена като пример борбата срещу бедността и срещу инфлацията. Структурата на държавните разходи би трябвало да е по-обоснована, отбеляза той.
Президентът говори и за корупцията. Необходимо е време, няма таблетка срещу корупцията. Трябва да има система от мерки, укрепване на правната система, каза Путин. Според него специалистите в момента работят върху това и “ние задължително ще приемем антикорупционен закон”. Най-главното обаче според Путин е развитието на гражданския контрол. Президентът каза, че за 8 години като държавен глава той се е уморил от проблема с корупцията.
Премиер - президент
“Готов съм да работя като председател на правителството на Русия“, каза Путин, но уточни, че преди това трябва да се проведат президентските избори. “Дмитрий Анатолиевич Медведев трябва да бъде избран за президент, ако гражданите на Русия му окажат такова доверие. След това той трябва да внесе моята кандидатура в парламента, парламентът трябва да я гласува“, каза Путин. Той обеща, че ако Медведев бъде избран за президент, а той за премиер, ще има промени “и в администрацията на президента, и в правителството“, предаде Интерфакс, цитирана от Дарик.
Русия - САЩ
Отношенията между Русия и САЩ ще останат партньорски независимо от предстоящата смяна на президентите в двете страни, убеден е Путин. "Нямам големи съмнения, че фундаменталните интереси на Русия и на САЩ неизбежно ще тласкат ръководствата на двете страни към развитие на позитивен диалог, най-малкото партньорски", заяви Путин. Той припомни, че САЩ са един от най-големите търговско-икономически партньори на Русия. Без сътрудничество на Русия със САЩ и без сътрудничество на САЩ с Русия не могат да бъдат решени проблеми като борбата срещу терористите, гарантиране на режима за неразпространение на оръжия за масово унищожаване, борбата срещу бедността и заразните заболявания, каза руският президент.
Путин изрази убеждението, че президентските избори в САЩ ще бъдат спечелени от достойния кандидат, успял да представи най-ефективна програма, която отговаря на интересите на американския народ; от онзи, "който успее ярко и достъпно да докаже, че неговата програма е най-добра". Но който и да спечели, ние ще проявим уважение към избора на американския народ и, както се казва, ще работим с него, естествено ако той сам го пожелае, подчерта Владимир Путин.
Президентът определи като "неправилна, глупава и дори непрофесионална политика" опитите на САЩ да повлияят на Запада да създаде нови пътища за доставка на енергия, заобикалящи Русия, както и призивите им да не се купуват енергоносители от нея.
Ракетите
Русия няма да пренасочва ракетите си срещу никого, без да има необходимост, заяви Владимир Путин. Той предупреди, че Русия ще бъде принудена да пренасочи ракетите си към обекти, които заплашват сигурността й, в случай че Украйна се присъедини към НАТО. Путин увери обаче, че Русия не желае подобно развитие на събитията.
Сигурността на Русия може да бъде застрашена според Путин от разполагане на бази на алианса и елементи от американския противоракетен щит в Украйна, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА. Украйна вече предприе стъпки за влизане в НАТО "въпреки мнението на населението", което в по-голямата си част е против, каза руският лидер, цитиран от АФП. Русия ще бъде принудена да пренасочи част от своите ракетни системи към елементите от противоракетната отбрана в Чехия и Полша, добави президентът.
Богатството
“Да. Това е истина. Аз съм най-богатият човек не само в Европа, но и в света. Аз събирам емоции”, каза Путин, запитан за личното му състояние. Той поясни, че два пъти е бил избран за президент и това е неговото богатство.
“Що се отнася до слуховете за парично състояние, гледах някои хартийки за това. Просто приказки, които няма какво да се обсъждат. Просто глупости. Всичко са си изчоплили от носа и са го размазали по своите хартийки”, заяви Путин, цитиран от руските агенции и БГНЕС

dir.bg

 


Сходни връзки

8 години блъсках като роб на галера, каза Путин за сбогом | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди