изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:29 EEST
СЪДЯТ МИРОЛЮБ ГАИЧ ЗА ОЩЕ 4 АВТОМОБИЛА    
Ред и сигурностДо 14 март Добричкият окръжен съд ще се произнесе по Търговско дело №110 от 2005 г., дали Миролюб Станко Гаич трябва да заплати стойността на 4 моторно-превозни средства на създаденото от него „Югоагент Експорт – Импорт” ООД

Бизнесменът не е предал четирите товарни коли на синдика. По закон след обявяване на дружеството в несъстоятелност на 25.06.1998 г. тези движими вещи се смятат за запорирани.
За трети път днес ответникът не се яви в съдебното заседание по делото, образувано по иск на синдика на „Югоагент Експорт – Импорт”. От името на дружеството, той претендира Гаич да заплати паричната равностойност на автомобилите, ведно с лихвите за забава и всички направени по делото разноски. Ищецът поиска днес, съдът да присъди обезщетение за щетата.
Добричкият окръжен съд прие изготвените от вещи лица съдебно-счетоводна и съдебно-техническа експертиза. Според Съдебно – техническата експертиза общата стойност на автомобилите към днешна дата е 73 400 лв. Те са придобити от „Югоагент Експорт – Импорт” през 1994-95 г. Експертното мнение на вещото лице по Съдебно – счетоводната експертиза е, че те продължават да се водят в счетоводните книги на дружеството. Два товарни автомобила са продадени от синдика през 2006 и 2007 г.

ДОС разпита днес двама свидетели, които потвърждават, че Гаич не е предоставил МПС-та на синдика. Те свидетелстват също, че синдикът се е обърнал към КАТ и МВР за издирване на автомобилите.

ДОС прие като доказателство за установяване на претенциите Гражданско дело  №283/2005 г. на Добричкия районен съд. С решение №40 от 10.05.2007 г. по него е установено правото на собственост на „Югоагент Експорт – Импорт” върху 13 автомобили и едно ремарке, а Миролюб Гаич е осъден да заплати паричната им равностойност в размер на 56 600 лв. 

Пресслужба Добрички окръжен съд

 

 


Сходни връзки

СЪДЯТ МИРОЛЮБ ГАИЧ ЗА ОЩЕ 4 АВТОМОБИЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди