изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:52 EEST
СЛЕД МЕСЕЦИ РАЗДЯЛА БРАТЧЕ И СЕСТРИЧЕ СЕ ВИДЯХА НА СРЕЩА НА ПРИЕМНИТЕ СЕМЕЙСТВА    
НовиниКогато влезе в залата 11-годишната Павлета първо попита къде е брат ми и дълго се гушка при него. Имат друго братче, което остава в дом заради
здравословното си състояние

Повече от половин година братче и сестриче, изоставени от родителите си, не се бяха виждали. Вече трета година 11-годишната Павлета живее при приемното си семейство. Тя е първото дете в Добрич, настанено по линия на приемната грижа. Преди Коледа е бил настанен при приемен родител и малкият й брат Ясен, който е на 3 години и осем месеца. Откакто е настанена при приемно семейство момиченцето е посещавало братчето си в Дома за медикосоциални грижи, където то е било, но за последен път се били виждали преди повече от шест месеца. Затова и когато влезе в залата, където се проведе първата среща на приемните семейства в Добрич, първите й думи бяха : "Къде е братчето ми?" и зашари с очи из залата докато открие момченцето, сгушило се при приемната си майка. След това дълго го прегръща. А след края на срещата двамата дълго си играха.
Родителите на децата били от село в Балчишко. Майката имала психично заболяване и била настанена за лечение в болницата в Карвуна. Социалните работници преценили, че е по-добре децата да са настанени в дом. Павлетка прекарала в социално заведение 3-4 месеца и била настанена в приемно семейство. Там тя има обща детска стая с двете деца на семейството - на 8 и 13 години. Приемният й баща сподели, че децата вече толкова са свикнали едно с друго, че след като през лятото били на екскурзия из страната и трябвало да пишат как са прекарали ваканцията децата пишели "брат ми", "сестра ми". Всичко се купувало по три. Момиченцето изхарчило последните си стотинки, за да купи вафли за тримата. И ако в началото тя е учела в училище "Петър Берон", то вече е възпитаничка на ОУ "Христо Ботев", където се представя много добре.
Приемните родители на двете деца са се уговорили всеки месец да ги срещат. Двете деца имат и братче. То е настанено в дома в с. Овчарово и се нуждае от по-специална грижа, споделиха социалните работници.
 


Сходни връзки

СЛЕД МЕСЕЦИ РАЗДЯЛА БРАТЧЕ И СЕСТРИЧЕ СЕ ВИДЯХА НА СРЕЩА НА ПРИЕМНИТЕ СЕМЕЙСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди