изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:07 EEST
В ДОБРИЧ НАЙ-МНОГО СЕ ТЪРСЯТ ПАНЕЛКИТЕ В "БАЛИК"    
НовиниБум в търсенето на парцели за ветрогенератори в Добричко. Това отчита компанията за недвижими имоти "Форос"

На нарочна пресконференция вчера националната компания за недвижими имоти "Форос" отчете дейността си и погледа върху пазара на недвижими имоти в Добрич и региона. Управителят на компанията Добромир Ганев заяви, че за 2007 г. пазарът на недвижими имоти в Добрич бележи ръст от 16 %, което е под средното ниво за страната, но очакванията им са това да се промени, тъй като в Добрич вече има сериозен инвеститорски интерес от наши и чужди фирми, които ще изграждат два големи шопинг центъра, както и един жилищен комплекс от затворен тип с различна среда за обитаване. Фирмата отбелязва бум при панелните жилища в града - 33 %, като най-търсени били панелките в кварталите "Балик" и "Дунавите", където ръстът в цените и търсенето е 65 на сто.
От компанията отчетоха още, че през изминалата година има ръст от 100 % в търсенето на парцели за ветрогенератори в Добричко. Според наблюденията и работата им цените вече са достигнали по Северното Черноморие 1 500 - 1 800 лв./дка, докато през 2006 г. парцелите са се търгували средно по 600 лв./дка. 75 % ръст има и на парцелите за застрояване край морето, каза още Ганев, като квадратния метър вече се търгувал от 45 до 85 евро. Много добре се развивали районите на Каварна и Балчик, като се очаква бум и в района на Шабла, коментираха още от "Форос".
През 2007 г. на пазара у нас са се появили със сериозно присъствие румънски купувачи, които били взискателни като българите, добави още Ганев. Търсенето е било предимно в района на Балчик. Румънският купувач се доближава до българския, защото той купува имот за свободното си време, и ако може, да реализира доходност. Избира жилище в добър район и внимава за характеристиката на имота. Все повече се увеличават и купувачите на имоти от Русия, коментира още Ганев и допълни, че английските купувачи не са се оттеглили, но при тя няма ръст. Добричлии пък имали интерес към покупката на вилни имоти в зоните на "Гаази баба" и "Алмалий", допълни още Ганев. Според "Форос" очертаващата се тенденция за пазара на недвижими имоти в България през тази година е ръст от около 15 на сто.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ НАЙ-МНОГО СЕ ТЪРСЯТ ПАНЕЛКИТЕ В "БАЛИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди