изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:22 EEST
ПОЛИЦАЙ СПЕЧЕЛИ ПРИЗА ЗА НАЙ-ДОБРО ВИНО    
Новини42-годишният полицай Пламен Пеев спечели първото място в традиционния конкурс за най-добро домашно вино и ракия. Той се провежда всяка година, след ритуала по зарязване на лозата в етнографския комплекс "Старият Добрич". За цар на виното тази година бе избран зам.-кметът Иван Колев, който заряза лозата. По традиция той пожела "Колкото пъпки на лозите, толкова бъчви в мазите!"

Комисия от специалисти от Винпром "Алвина" определи наградите за домашно вино и ракия. Първото място с домашно червено вино от реколта 2007 г. спечели Пламен Пеев. Да получи приза обаче бе дошъл баща му, тъй като полицаят бе на работа. Той съобщи, че семейството отглежда половин декар лозе в село Росеново. И похвали сина си, че знания за правене на хубаво вино е почерпил от книгите. Елексира държал в дъбови бъчви. Зайбер и още няколко мести сорта са обединени във виното-победител. 74-годишният бивш таксиметров шофьор Иван Кондов пък спечели приза за най-добра домашна ракия. Сподели, че е получил елексира от осем вида грозде. На празника в "Старият Добрич", където се лееше безплатно вино от "Алвина", осигурено с подкрепата на общината, той бе донесъл и собствена продукция, а също и мезета.
Второ място в категорията за домашно вино бе присъдена на Петър Великов за неговото бяло вино, а на трето място бяха Иван Кондов - за бяло купажно вино, и Андрей Атанасов - за сортово вино "Кайлъшки мискет". Бе връчен и диплом на Радка Байчева, която бе единствената дама, участвала в конкурса.
 


Сходни връзки

ПОЛИЦАЙ СПЕЧЕЛИ ПРИЗА ЗА НАЙ-ДОБРО ВИНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди