изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:53 EEST
Опозицията готова за правителство    
ПолитикаВотът на недоверие за първи път консолидира опозицията и активизира гражданската активност, смятат лидерите на обединените опозиционни парламентарни групи и на ГЕРБ.

Заместник-председателят на парламентарната група (ПГ) на Българска нова демокрация Валентин Милтенов, председателят на ПГ на “Атака“ Волен Сидеров, председателят на ОДС Пламен Юруков, председателят на “Ред, законност и справедливост“ Яне Янев, заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев, председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, председателят на Земеделския народен съюз Стефан Личев, независимият депутат Лъчезар Иванов и председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов се събраха на пресконференция в, за да изразят общата си позиция “за корумпираното управление на БСП, НДСВ и ДПС“, предаде БТА. Според Цветанов “обединението на опозицията е добър знак за българските граждани, които не търпят корупцията, ширеща се по висшите етажи на властта и неспособността на правителството да се справи с всички проблемни сфери от обществено-политическия живот“. Той посочи, че “опозицията е готова за правителство, ако кабинетът падне“.
Пламен Юруков каза, че четвъртият пореден вот на недоверие към кабинета “Станишев“ няма да се превърне в поредната говорилня, докато “управляващите се подсмихват“. Той посочи, че този вот към правителството се различава от предишните с обединението на цялата опозиция и с подготовката за протестен митинг, в който гражданите да изразят недоволството си. Юруков каза, че в “самите законите са заложени капаните на корупция, което води до липсата на виновни и осъдени“.
Заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев заяви, че управляващите продължават да са нахални, като се защитават с миналото. По думите му тройната коалиция прави всичко, за да слага политическите чадъри върху корупционните системи в изпълнителната власт. Ние създадохме по-голяма увереност и убеденост, че сме в състояние да изтласкаме тройната коалиция.
Председателят на “Атака“ Волен Сидеров отбеляза, че новият момент във вота е ясното обединение на опозиционните партии включително тези, между които е имало разногласия. Вотът ще бъде нов и с активизирането на вълна на протести на хората. Протестът, по думите на Сидеров, ще бъде отговор на заявлението на тристранната коалиция от срещата в Хисаря за втори мандат.
Има готовност за митинг в София и в страната, а основното му послание трябва да е “Крадците-вън!“, според Яне Янев, председател на партията "Ред, законност и справедливост“.
По думите на Валентин Милтенов въпреки разногласията бившите му колеги от ПГ на НДСВ ще се обединят и ще гласуват заедно против вота.

dir.bg

 


Сходни връзки

Опозицията готова за правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди