изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:58 EEST
Рафиз Алити: Македония трябва да признае независимостта на Косово без да обвързва това с демаркация на границата    
По светаСкопие. Смятаме, че Македония е една от страните, които трябва да признаят независимостта на Косово. Това заяви пред Агенция “Фокус” Рафиз Алити, депутат в парламента на Македония от опозиционната партия Деамократичен съюз за интеграция. Според него интересът е двустранен, “тъй като сме съседни страни, свързват ни много неща”.

Признаването е в интерес на Македония и целия регион, тъй като се отварят нови перспективи за Балканите, а и не само за тях, смята Алити.
Демаркацията на границата според координатора на парламентарната група на ДСИ е технически проблем и ще бъде решен от властите в Прищина и Скопие. В това отношение смятаме, че няма никакви проблеми, тъй като границите на Македония и на Косово са известни, все още съществуват карти, посочи Рафиз Алити и поясни:. Затова смятам, че не трябва да се свързва признаването на независимостта с демаркацията на границата, тъй като планът на Марти Ахтисаари предвижда подобно нещо.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Рафиз Алити: Македония трябва да признае независимостта на Косово без да обвързва това с демаркация на границата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди