изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:15 EEST
ПРОВЕДОХА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В ГЕН. ТОШЕВО И ДОБРИЧКА    
ЕкологияПремина общественото обсъждане на проекта на заповедта за обявяване на защитена зона "Чаиря" по НАТУРА 2000 в общините Генерал Тошево и Добричка, съобщават от пресцентъра на РИОСВ - Варна.

На срещите са били дискутирани възможностите за развитие на различните дейности в защитената зоната. Експерти на екоинспекцията са разяснили пред присъстващите, че в проекта на заповедта не се предвиждат забрани за строителство, за лов и за използване на препарати за растителна защита. Пред кметовете на населените места, стопаните и ползвателите на земеделски земи са били представени мотивите за режимите, предвидени в проекта на заповедта по обявяване на защитена зона "Чаиря", както и предвидените компенсации за собствениците, чиито земи попадат в екологична мрежа НАТУРА 2000, добавят още от пресцентъра на РИОСВ - Варна. Оттам припомнят още веднъж, че в срок до 6 март заинтересованите лица могат да представят мотивирани писмени становища в МОСВ и РИОСВ-Варна по предвидените режими и забрани. Всеки, който не е успял да присъства на проведените срещи, може да се запознае с пълния текст на проекта на тази заповед, който е публикуван на интернет-страницата на МОСВ -  http://www.moew.government.bg. Проектът на заповедта е на разположение и в РИОСВ - Варна.
 


Сходни връзки

ПРОВЕДОХА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В ГЕН. ТОШЕВО И ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди