изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:49 EEST
КЗК - СЪС СТАНОВИЩЕ ПРОТИВ ФИКСИРАНИ ЦЕНИ НА ПРОЕКТАНТСКИТЕ УСЛУГИ    
ОбществоСлед извършено проучване Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ предлага на Камарата на архитектите в България да отмени своята Методика за определяне на размера на възнагражденията за предоставяне на проектантски услуги в устройственото планиране и инвестиционното проектиране.

Това съобщават от пресслужбата на комисията. От комисията смятат, че методиката всъщност регламентира минимални цени на услугите, твърдят от комисията и добаявят, че е предвидено договореното възнаграждение да не може да бъде по-ниско от себестойността на извършената проектантска услуга, както и дисциплинарни наказания за архитектите и инженерите, нарушили правилото. Според КЗК, всеки опит да се фиксират или ограничат цените на разглежданите услуги противоречи на правилата за конкуренция.
От пресслужбата добавят още, че налагането на минимални цени не може да попречи на недобросъвестни професионалисти да предоставят услуги с лошо качество. Минималното качество на услугата се гарантира чрез изискванията за придобита образователна степен и професионален стаж, както и с осигуряването на повече и по-качествена информация за проектантските услуги.
 


Сходни връзки

КЗК - СЪС СТАНОВИЩЕ ПРОТИВ ФИКСИРАНИ ЦЕНИ НА ПРОЕКТАНТСКИТЕ УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди