изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:32 EEST
С 30 НА СТО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИТЕ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА    
Общество30 процента ръст на членовете си през изминалата година отчита Областният съвет на БЧК в Добрич. През 2007 г. регистрираните са 5 545, докато през предходната година са били 4 274.

Това става ясно от доклада на милосърдната организация, представен вчера - по време на годишното отчетно събрание. Гости бяха председателят на Националния съвет на БЧК Христо Григоров, заместник-генералните директори д-р Славита Джамбазова и д-р Надежда Тодоровска, зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева, зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева, представители на институции, на неправителствени организации  и др.
212 са дружествата на БЧК в рамките на общинските организации в Добричка област, става ясно от отчетния доклад. Висока оценка бе дадена за дейността през м. г. на Общинските съвети на организацията Генерал Тошево, Шабла, Крушари и Каварна и на дружествата в тервелските села Кочмар и Безмер. И през 2007 г. - благодарение на изградената в ОС на БЧК хранителна банка, са подпомагани социално слаби граждани, предимно възрастни хора. Основен дарител отново бе германската туристическа фирма "Кур Клуб" чрез неуморните им представители Ани и Хари Летау, които са почетни граждани на Добрич. Те на два пъти през годината дариха финансови средства на стойност над 6 000 лева. През 2007 година в ОС на БЧК са получени 13 пратки - 9 от тях са хуманитарна помощ, а 4 - за бедствения склад. Хуманитарната помощ е предоставена на специализирани институции за социални услуги, домове, лечебни заведения. През м. г. са подпомогнати 4 630 души - с храни, дрехи, предмети, перилни препарати и др., а с финансови средства - 48.
В доклада за поредна година се отчита спад на кръводарителите в Добричка област. Става ясно, че съвместната дейност с Центъра по трансфузионна хематология към МБАЛ е добра, но трябва да се търсят по-добри подходи за привличането на младите хора към безвъзмездното кръводаряване. Голямото текучество на водни спасители и наложилата се тенденция за хроничен недостиг на тези кадри е друг проблем, който стои пред БЧК. През м. г. в охранявани от спасители на БЧК плажове и басейни са станали 187 инцидента. Двама са удавените туристи, но при случаите няма констатирани нарушения от страна на водно-спасителната служба на БЧК. В отчетния доклад е дадена висока оценка и за дейността на Българския младежки Червен кръст в Добрич.
По време на годишното събрание на БЧК бе приет план за действие на организацията през настоящата година. Приоритетната цел, заложена в него, е организационно укрепване и развитие на ОС на БЧК за извършване на значими за обществото дейности. Разгледано бе и предложение за Етичен кодекс на БЧК. Документът предстои да бъде приет на събранието на НС на организацията. НДТ

 


Сходни връзки

С 30 НА СТО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИТЕ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди