изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:08 EEST
ДЕЦА ТВОРЯТ ЗА ДОРА ГАБЕ И ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА    
КултураДва конкурса обявява регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич, съобщиха от културната институция.

Първият е за рисунка на тема "Добруджа е моята родина" и е по повод 120 години от рождението на Дора Габе. Целите на конкурса са децата да се запознаят с живота и творчеството на голямата българска поетеса, обвързаността й - житейска и творческа, с нейната родна Добруджа.
Втората надпревара, също с рисунки, е на тема "Земята - наш дом" и е посветена на 22 април - Деня на Земята. Целта й е да засили интересът на учениците към проблемите на екологията, да съдейства за формиране на ново гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на околната среда и биологичното разнообразие в страната и чужбина.
В двата конкурса със свои творби могат да участват ученици в две възрастови групи - от І до ІV клас и от V до VІІІ клас, от всички общообразователни, профилирани училища, както и школи по изкуствата в Добрич. Всяка рисунка трябва да бъде оригинална авторска творба, представена на хартия. Форматът е ? кадастрон, с паспарту. Техниката е свободна: акварел, флумастер, молив, колаж или др. Всеки участник може да представи само една рисунка. Журирането ще бъде извършено по училища - преподаватели по изобразително изкуство ще селектират рисунките. След това в библиотеката експерти от местния клон на Съюза на българските художници ще присъдят І, ІІ и ІІІ място за всяка възрастова група. Крайният срок за изпращане на рисунките, свързани с годишнината от рождението на Дора Габе, е 30 май, а за конкурса, посветен на Деня на Земята - 10 април.
Кандидатите трябва да изпратят творбите на следния адрес: регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич, ул. "Независимост" № 7, тел: 602 544; 602 574, e-mail: libdgabe@dobrich.net,    http://www.libdgabe.dobrich.net НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦА ТВОРЯТ ЗА ДОРА ГАБЕ И ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди