изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:44 EEST
ЦИГАНИН УБИ СЪСЕД, МАМИ ЧЕНГЕТАТА С ПРАХ ЗА ПРАНЕ    
Ред и сигурност

Престъпникът е задържан под стража, може да получи до 27 години затвор

 

21-годишен циганин от Добрич уби съседа си и разсипа на местопроизшествието прах за пране, за да измами полицаите, че е самоубийство, научи НДТ. На нарочна пресконференция вчера директорът на областна дирекция “Полиция” комисар Ивелин Петров каза, че съобщение за смъртта на самотно живеещ в едно от общежитията по ул. “Калиакра” 50-годишен мъж е получено около 22 часа на 20 февруари. При последвалия оглед не били установени външни признаци за насилствена смърт. Направената аутопсия на следващия ден обаче показала, че е починал от травматични увреждания в областта на трахеята.



В издирването и задържането на убиеца се е включил целият наличен състав на ”Криминална полиция” при Първо РПУ. Комисар Ивелин Петров изказа благодарност от името на ръководството на дирекцията към служителите на реда – за високия професионализъм и всеотдайност по време на работата им по случая. Директорът съобщи още, че убиецът е задържан в ранните часове на 22 февруари. Акиф Мусин Акиф направил пълни самопризнания. Обяснил, че мотивът му са били лични взаимоотношения. На пресконференцията бе съобщено още, че от дома на убития са задигнати два мобилни телефона и 40 лева.  

Трупът на 50-годишния Димитър Сивков е бил открит от сестра му. Според запознати лицето му било омазано с прах за пране, от него имало разсипан и около тялото му, както и захвърлена кутия. Вероятно така Акиф Акиф се е опитал да заблуди полицаите, че мъжът се е отровил. Убиецът и жертвата обитавали един и същи блок, научи НДТ. Димитър е живеел сам в апартамент на втория етаж. Разведен бил от десетина години, имал две дъщери, които учели в София. Преди това живеел в Мездра. Сутринта в деня на убийството го посетил племенникът му. Димитър го изпратил до магазина. Когато се върнало момчето, оставило рестото от 50-левовата банкнота на масата. Когато се прибрало у дома, обяснило на майка си, че вуйчо му бил зле, не можел да стане от болки в краката. Затова вечерта сестра му отишла да го види. Преди това му се обаждала по телефона. Първо някой вдигнал и затворил. След това вече нямало връзка с номера. Пристигайки на място почукала, никой не отворил. Повикала жена от блока, за да разбият вратата. Вътре намерили мъртвия Димитър на леглото. По масата имало храна, стаята не била разхвърляна. Дълго време 50-годишният мъж нямал работа, имал задължения за консумативи за апартамента си за около три месеца. Три дни преди убийството споделил пред съседка, че е започнал работа и имал пари да покрие част от натрупаните дългове.

 21-годишният Акиф Акиф живеел на етажа над Димитър. Само преди две седмици му се родило бебенце. Съседи казват, че никой не знае с какво се е занимавал. Според информация на полицията, и Акиф, и Димитър били строителни работници.

Мярка "Задържане под стража" бе наложена вчера на 21-годишния Акиф Мусин Акиф, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. Обвинението срещу него е за убийство и кражба. Според прокуратурата, събраните доказателства не оставят съмнение, че Акиф е извършител на двете престъпления. Те са извършени в изпитателния срок на присъда от 3 месеца, наложена му на 12 февруари за кражба. За двете деяния, за които ще отговаря сега Акиф, законът предвижда наказание "лишаване от свобода", като за убийството може да получи присъда от 10 до 20 години затвор. Убийството се характеризира с изключително висока обществена опасност. Съдът взема предвид и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. Пред магистратите Акиф е заявил, че няма какво да каже за инцидента. В досъдебното производство той е признал, че е нанесъл удар на жертвата, но оставил мъжа жив. Определението на ДОС може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 4 март. НДТ

 


Сходни връзки

ЦИГАНИН УБИ СЪСЕД, МАМИ ЧЕНГЕТАТА С ПРАХ ЗА ПРАНЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦИГАНИН УБИ СЪСЕД, МАМИ ЧЕНГЕТАТА С ПРАХ ЗА ПРАНЕ
Автор: Anonymous да 2008-02-27 @ 13:53 EET

ciganina do jivot v zatvora


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.59 секунди