изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:00 EEST
ПРЕДЛАГАТ СЛИВАНЕ НА ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧ И ДОБРИЧКА    
НовиниОсновна цел на кметския екип на Добрич трябва да е сливането на общините Добрич и Добричка с цел използване на европейските фондове за общини и селски райони.

Това предложение е направил вчера, по време на публичното обсъждане на проектобюджета на община Добрич, Христо Гавраилов - директор на клона в Добрич на "СиБанк" и член на Консултативния съвет по икономическо развитие към кмета. Аргументите му са, че такова сливане ще доведе до увеличаване на обема на приходите за община Добрич и до повишаване качеството на услугите и намаляване на бюрокрацията в община Добричка. Христо Гавраилов е предложил още в Добрич да се открие бюро за прием на проекти по европейските фондове.
Друго предложение, направено по време на вчерашното публично обсъждане на бюджета с бизнес средите, е било от Велина Христова. Тя е настояла да се ремонтира площад "Демокрация" - в частта над подземния гараж "Фонтана", тъй като там вече се е оформила опасна зона поради течове - бетонът се рушал. Ако не се вземат мерки, В. Христова е прогнозирала, че може да се ускорят започналите процеси. Има готовност от страна на бизнеса да обезопаси подземното пространство, но след като се ремонтира площадът в този участък.
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ СЛИВАНЕ НА ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧ И ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.86 секунди