изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:23 EEST
800 МОЛБИ ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ С ТОК СА ПОДАДЕНИ В ДОБРИЧ    
НовиниДо края на март продължава приемането на молби в социалните служби за отпускане на целеви помощи за отопление с еленергия и газ, съобщиха от дирекция "Социално подпомагане" в Добрич. По последни данни в общинската дирекция от ноември досега са подадени общо 800 молби за помощи за отопление на ток.

От тях 773 са одобрени, а на 27 кандидати е отказано, тъй като доходите им са надхвърляли тези, които се изискват, за да бъдат отпуснати такива помощи. Има и двама клиенти на дирекцията, които са били санкционирани, тъй като са подали некоректна информация при подаване на документите, въз основа на които помощите са им били отпуснати. Обикновено става въпрос за укрити доходи, укрито допълнително жилище или наличие на фирма.
Стана ясно, че в Добрич няма нито един кандидат, който иска да получи помощ от социалното министерство за отопление с газ.
Припомняме, че от 1 ноември м.г. в дирекциите "Социално подпомагане" се приемат молби-декларации за отопление с електроенергия и природен газ. За сезон 2007/2008 г. размерът на целевата помощ за отопление е 62,31 лева. Според последните промени в наредбата, която регламентира отпускането на помощите, не се считат за доход двете увеличения на пенсиите от 1 юли и 1 октомври 2007 г.
 


Сходни връзки

800 МОЛБИ ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ С ТОК СА ПОДАДЕНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди