изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:11 EEST
Мартин Дебелия - недосегаемият    
Ред и сигурност
Благоевградчанинът Мартин Филипов-Дебелия, когото френските власти се опитваха да екстрадират, за да излежи наказание за склоняване към проституция, не е под полицейска закрила, а под закрилата на правораздавателните органи на най-високо ниво.


Това разкри направената справка в ОДП-Благоевград за мерките, които полицията е взела срещу Филипов, пише в. "Струма". Според данните Филипов е задържан над 20 пъти с образувани 19 досъдебни производства за различни нарушения и престъпления. Има 127 наказателни постановления за нарушаване на Закона за движение по пътищата. Въпреки крутите полицейски мерки Филипов е продължавал да нарушава закона, тъй като се е чувствал недосегаем, излизайки от полицейската клетка.
Макар и с отнетa шофьорска книжка, той продължавал да шофира, а последния път полицията го арестува два пъти само в един ден. Бяха образувани две дела за няколко часа. Преди това Филипов имаше дело за грубо и цинично отношение към полицаите. Има сигнали, в които името му се цитира като нарушител на тишината и спокойствието на гражданите. И за това той е получил максималното наказание, което полицията може да наложи - глоба 200 лева.
Няма полицейски чадър над Дебелия, но полицията не е орган на правораздавателната, а на изпълнителната власт и прави всичко в рамките на прамовощията й, дадени от закона, заявиха полицаи миналата седмица.
На 21 февруари Софийският апелативен съд за втори път отмени постановената от благоевградските магистрати мярка на Дебелия “задържане под стража”, постановена във връзка с европейска заповед за задържането му, и я замени с парична гаранция от 5000 лева. До дни Софийският апелативен съд ще гледа и делото му за екстрадиране по искане на френските власти.
dir.bg
 


Сходни връзки

Мартин Дебелия - недосегаемият | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди