изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:23 EEST
Медведев - президент с рекорд    
По света Дмитрий Медведев е избран за наследник на руския президент Владимир Путин, сочат резултатите, обявени от Централната избирателна комисия на страната.

Председателят на ЦИК Владимир Чуров обяви, че той получава 70,23% след обработването на 99,4% от избирателните протоколи, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
За Медведев са гласували 51 949 000 избиратели от 108 милиона с право на глас, съобщи Централната избирателна комисия. Това е абсолютен рекорд за президентски избори в Русия, посочва ИТАР-ТАСС, на която се позова БТА. Предишният рекорд беше поставен от Владимир Путин през 2004 г., когато за него гласуваха над 49,5 милиона избиратели. На изборите през 1991 г. първият президент на Руската федерация Борис Елцин събра 45,6 милиона гласа.
Медведев e следван от Генадий Зюганов със 17,8 на сто, Владимир Жириновски с 9,4 на сто и Андрей Богданов с 1,3 на сто. Избирателната активност е 69,65 %. Най-висока е била тя в Чечения – 91,2 %.
На пресконференция снощи Медведев беше попитан кой ще ръководи външната политика - той или премиерът (такъв се очаква да стане досегашният президент Путин). "По конституция президентът определя външната политика", бе неговият отговор.
Не се очаква Медведев да промени твърдата позиция на Путин към Запада, да намали държавния контрол над природните ресурси или да позволи на опозицията по-голяма свобода. Появявайки се късно снощи на Червения площад заедно с протежето си, Путин заяви: "Поздравявам Дмитрий Анатолиевич и му пожелавам успех. Тази победа ще послужи като гаранция, че пътят, избран от нас, успешният курс, който следваме през последните осем години, ще бъде продължен."
Медведев благодари на избирателите и обеща да продължи политиката на Путин. dir.bg
 


Сходни връзки

Медведев - президент с рекорд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.63 секунди