изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:42 EEST
Иван Иванов: Причината за пожара във влака София – Кардам е външна    
Новини София. Причината за пожара във влака София – Кардам е външна. Повечето материали във вагоните са талашитени плоскости, дунапрен, стиропор, изкуствена кожа, дървения, проводници, опаковани с пластмаса. Всички неща във вагона са много силно горящи, вдигат висока температура, но не могат така бързо да се разгорят, ако не им е помогнато. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Иван Иванов, бивш ръководител на спецзвено за борба с тероризма и бивш висш служител на МВР.

 
По думите му за възникване на огъня могат да послужат материали като напалм или химикали – химикалите да са поставени в бомба и те могат да се запалят и да горят.
Според него този инцидент няма аналог досега в България.
Иванов не очаква и някой да поеме отговорност. “В България не се поемат отговорности. Няма случай да е заложена бомба и да се обадят по телефона, за да избягат хората, както става в чужбина. В Италия беше взривен полицейски участък. 15 минути преди да гръмне бомбата, се бяха обадили и полицаите бяха избягали. Тук това не се случва”, обясни Иванов. Той напомни, че и разкритите извършители на атентата край гара Буново, когато бе поставен взрив във вагон за майки и деца, не са афиширали принадлежността си към определена организация, докато не били разкрити.
dir.bg
 


Сходни връзки

Иван Иванов: Причината за пожара във влака София – Кардам е външна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди