изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:28 EEST
ОбС РЕШИ: 5 МАРТ - ДЕН ЗА ТРАУР    
Новини5 март бе обявен за траурен ден в община Добрич във връзка със смъртта на загиналите във влка -ковчег четирима добричлии  20-годишната Валерия Желева, 22-годишната Антоанета Тодорова, 25-годишният Даниел Вичев и 57-годишният Калчо Енчев. От 9 часа утре пред храм "Свети Георги" се организира и общоградско възпоминание. Това реши на извънредно заседание днес Общинският съвет в Добрич

5 март 2008 г. бе обявен за траурен ден в община Добрич. Решението взе на извънредна сесия днес Общинският съвет след идентификацията на всички девет жертви от изгорелия влак София-Кардам. От тях четирима са от Добрич.  В началото на заседанието си Общинският съвет почете с едноминутно мълчания загиналите във влака-ковчег. Местният парламент прие и декларация. В нея се настоява правителството да поеме  отговорността за смъртта на нашите съграждани и да окаже необходимата медицинска и финансова помощ на семействата на жертвите и пострадалите в трагичния инцидент. Документът е адресиран до президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя. В него се заявява, че Министерството на транспорта носи цялата отговорност за трагедията с влака София-Кардам-София.
Настояваме веднага да бъдат наказани лицата, отговорни за  трагичния инцидент, се казва още в декларацията. Общинският съвет настоява да се вземат незабавно конкретни мерки за осигуряване на бърз, удобен и сигурен железопътен транспорт от София до Кардам и обратно. Иска се до 3 месеца Министерството на транспорта да представи пред Министерския съвет и пред Народното събрание дългосрочна стратегия за развитие на железопътния транспорт, реално обезпечена с финанси.
В Почетната книга на Добрич ще бъдат вписани имената на всички млади хора от Добрич, които са участвали в спасяването на пътниците в горящия влак, реши още Общинският съвет.

 


Сходни връзки

ОбС РЕШИ: 5 МАРТ - ДЕН ЗА ТРАУР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди