изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:17 EEST
От ДСБ искат оставки заради трагедията във влака София-Кардам    
Политика

От ДСБ поскаха оставките на министъра на транспорта Петър Мутафчиев и на директора на БДЖ Олег Петков заради трагедията във влака София-Кардам. От партията са дълбоко учудени, че няма депозирани оставки, както и че вече пети ден не са съобщени причините за пожара. Според ДСБ управляващите не са инвестирали нито лев в сигурността на железниците.



За ДСБ готовността на министъра на транспорта Петър Мутафчиев да се оттегли не означава нищо, след като оставката не е факт. Те разчитат да се потърси отговорност за инцидента.

Асен Агов – ДСБ: "Тоест да бъде отстранен министърът, да бъде отстранен директорът на железниците, за да се облекчи следствието и една временна анкетна комисия ще допринесе за изясняване на случая. Най-малкото ще помогне да се избегнат в бъдеще такива ужасяващи тъпи инциденти, които костват живота на невинни българи".

От ДСБ поискаха също незабавно да бъде създадена контролна комисия за изразходване на средствата от еврофондовете, заради информацията от Еврокомисията, че ще бъдат спрени парите по програма Фар за България.

Константин Димитров – ДСБ: "Ние настояваме министрите, които пряко отговарят за тази сфера – министрите на финансите и на регионалното развитие, да се оттеглят от своите постове".

Според ДСБ има опасност да бъдат спрени всички пари от структурните фондове за България. bnt.bg

 


Сходни връзки

От ДСБ искат оставки заради трагедията във влака София-Кардам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди