изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 06:10 EEST
ПРИЕХА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРВЕЛ    
ОбществоСесия на Общинския съвет на Тервел се проведе в края на февруари. Основен акцент бе приемането на Програма за управление на общината за срока на настоящия мандат.

Разяснения по целите й направи кметът Живко Георгиев. Подчертано бе, че програмата извежда конкретни направления и дейности в работата на общинското ръководство на база на анализ на силните страни, проблемите и потенциала на общината в различните сфери на обществения живот и развитие. Допълнение по програмата бе направено от зам.-кмет Дияна Илиева, което касае основните моменти от проведеното публично обсъждане. То бе свързано с изграждане на етнографски комплекс в Тервел по проект "Българи, турци и татари - букет от етноси в сърцето на Добруджа". Като източници на финансиране бяха посочени две от мерките на Оперативна програма за регионално развитие, насочени към туризма и собствени средства на община Тервел, а като период на реализация 2008-2010 година. По предложение на общински съветници програмата бе допълнена и с включване на проект за ремонт на допълнителен участък от републиканската пътна мрежа - път Орляк-Зърнево.
Друг важен момент в хода на заседанието бе разглеждането на Наредба за определяне размера на местните данъци през 2008 г. Тя бе приета без съществени дебати. Утвърди се и списък на общинските жилища според тяхното предназначение. Увеличи се  наемът за 1 кв. м. наето общинско жилище от 0.50 лв. на 0.56 лв.
В края на заседанието общинските съветници гласуваха размера на собствените си възнаграждения и ги определиха като 50% от средната брутна заплата на служителите в общинска администрация. По този начин всеки общински съветник ще получава около 208-210 лв. месечно. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИЕХА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди