изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:48 EEST
ДЕЦА ЗАРАДВАХА МАЙКИТЕ СИ СЪС СЕДЯНКА, ЦВЕТЯ И ОБИЧ В ДОНЧЕВО    
ПразнициБитова седянка представиха децата от целодневната детска градина в с.Дончево по случай 8-ми март и първа пролет. Облечени в национални носии, домакините приготвяха гозби и месеха хляб.

 Гостите дойдоха нагиздени, но и с голям мерак за работа. В автентична обстановка, пред иконостаса на Света Богородица със запалена свещ, те влакоха и предоха вълна, навиваха прежда на чакръка и плетоха. За пръв път децата влязоха в необятния свят на българския фолклор. Те представиха с много обич и радост родните традиции и обичаи пред родители и членове на пенсионерския клуб в селото. Сред автентичните предмети на българския бит отпреди десетки и стотици години децата пяха песни, играха народни игри, а накрая завършиха с кръшно хоро. Малчуганите получиха подаръци, изработени от сръчните ръце на бабите от пенсионерския клуб. Те изпълниха стихчета, посветени на празника на майките, и им подариха цветя.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ЗАРАДВАХА МАЙКИТЕ СИ СЪС СЕДЯНКА, ЦВЕТЯ И ОБИЧ В ДОНЧЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди