изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:22 EEST
Лекар и трима полицаи хванати с подкупи    
Ред и сигурност Лекар по лицево-челюстна хирургия от Военномедицинска академия е бил задържан с подкуп от 50 лева през изминалата седмица. С подкупи са задържани и трима служители на МВР, сред които и граничен полицай от ГКПП „Кардам” – Димитър Димитров.

Това съобщи военно-апелативният прокурор Крум Манов, цитиран от Дарик. Д-р Бъчваров е взел парите за извършена операция. Той е задържан миналата седмица. Лекарят е бил началник сектор в клиниката, съобщи БГНЕС.
С подкупи са задържани и трима служители на МВР. Това каза на пресконференция директорът на Дирекция „Инспекторат” към МВР Николай Спасов, цитиран от Фокус.
При първия случай е задържан служител, работещ на ГКПП „Кардам” – Димитър Димитров. Сигналът за корупционната дейност е получен по анонимната телефонна линия на МВР от гражданин. Задържаният е искал подкупи на лица, от страни извън Европейския съюз, преминаващи през границата. Той е искал между 10 и 20 евро. Граничният полицай е задържан на 6 март около 23 часа. След това е направен обиск на помещенията на граничния пункт „Кардам” и са открити банкноти. Разпитани са и свидетели, на които също е бил искан подкуп. Служителят е арестуван за 72 часа.
Вторият случай е със служител на Столична дирекция „Полиция”. Това е главен полицай Александър Рангелов, служител от Трето РПУ в район „Възраждане”. Сигналът е подаден от възрастна гражданка, която е казала, че служителят изнудвал нея и сина й, за да прикрие или да прояви особено отношение към преписка. Подкупът, който е поискал, е бил в размер на 2000 лева. Постигната била уговорка парите да бъдат получени на части. Александър Рангелов е задържан на 7 март в момент на получаване на подкупа.
Третият случай е свързан с материал, показан на 3 март в предаването „Господари на ефира”. В материала се вижда как служители на КАТ получават подкупи в София. Установено е кои са лицата и те са отстранени от длъжност. За да се образува досъдебно производство обаче, трябва да се намерят гражданите, които са в телевизионния материал, в който се вижда даването на подкуп.
Според Николай Спасов – от началото на годината са уволнени между осем и десет служители на МВР за корупция. Скоро е бил задържан и дознател от Осмо РПУ, който се поискал 500 лева подкуп. По думите на Спасов – най-често корупционна дейност се забелязва в КАТ и Гранична полиция. Катаджиите искат подкуп между 10 и 50 лева.
dir.bg
 


Сходни връзки

Лекар и трима полицаи хванати с подкупи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди