изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:45 EEST
Семействата на жертвите от влака ще съдят БДЖ    
Новини Семействата на деветте жертви от влака София - Кардам ще съдят БДЖ и държавата. Това заявиха роднини на загиналите в „Пропаганда” по Дарик радио.

Всички по йерархията - от транспортния министър, през шефа на БДЖ и работещите там, трябва да понесат съответната отговорност за случилото се, но не бива шафнерите да се превръщат в изкупителни жертви за състоянието на цялата система. Около това становище се обединиха близките на жертвите от влака.

Никакви обезщетения и присъди няма да върнат близките ни, но нещата трябва да се променят, не може в 21 век хора да умират по този нелеп начин, единодушни са семействата.

Правна консултация на близките на Елена Халачева, Даниел Вичев, Мая Машева-Вълчева, Калчо Енчев, проф. Рашо Рашев, Стоян Ковачев, Антоанета Апостолова, Валерия Желева и Галина Иванова ще окаже адвокат Йонко Грозев.

Иск не може да се заведе преди края на следствието, но независимо от неговото заключение, БДЖ ще бъдат съдени и е важно е семействата да са обединени, каза адвокат Грозев.

Роднините провеждат лични разследвания, за да си изяснят случилото в трагичния инцидент.

Васил Вичев, баща на загиналия Даниел Вичев, каза в „Пропаганда”, че не може да се говори за човешка или техническа грешка. Според него става дума за престъпна небрежност, а чиновническо безхаберие ще затрудни разследването.

Ана Рашева, дъщеря на проф. Рашо Рашев, настоя директорът на БДЖ Олег Петков да бъде отстранен временно от поста, тъй като може да бъде пречка в разследването. Ана Рашева каза, че ще търси отговорност за случилото се от БДЖ.

Васил Ковачев, баща на Стоян Ковачев, съобщи, че според неговото лично разследване шафнерите са минавали покрай заключените врати, зад които след това бяха намерени жертвите, без да ги отключат и да събудят никого. За него е виновна държавната фирма БДЖ, следователно и държавата.

Живка Желева заяви, че реакция от страна на нейното семейство ще има. Тя обвини Олег Петков затова, че не е предоставил информация за катастрофата. Сестрата на Валерия сама е открила подробности за случилото се. Тя е сигурна, че директорът на БДЖ е знаел много преди нея всичко подробности, но не ги е съобщил.

НАПИШЕТЕ ВАШИЯ КОМЕНТАР

 


Сходни връзки

Семействата на жертвите от влака ще съдят БДЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди