изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:10 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ЩЕ Е В НАЦИОНАЛНИЯ КОМИТЕТ ЗА ЧЕСТВАНЕТО НА ДОРА ГАБЕ    
КултураПокана за участие в националния организационен комитет за честване на 120-ата годишнина от рождението на Дора Габе е била отправена до кмета на Добрич Детелина Николова от зам.-министъра на културата Надежда Захариева.

Комитетът е под патронажа на министъра на културата Стефан Данаилов. Той ще координира честванията, посветени на 120 години от рождението на Дора Габе, които се навършват тази година. Първото заседание ще се проведе на 13 март в Министерството на културата. В него ще участва и кметът на Добрич. Проявите ще бъдат съсредоточени в родното село на голямата българска поетеса Дора Габе село Дъбовик, община Генерал Тошево, и град Добрич.      
На последното си заседание през февруари Общинският съвет в Добрич промени статута на литературната награда "Дора Габе". Тя е връчена за първи път през 2003 г. и се присъжда през пет години. Предстои през тази година отново да има носител. Ще бъде обявена през месец август - на тържествена церемония по време на литературните празници "Дора Габе". Призът се присъжда за значителни художествени постижения в духа на естетическите и хуманистични послания на Дора Габе, за цялостен принос в националната и световна литература. Според решението на ОбС, литературната награда може да бъде съпътствана и от отличия за превод на произведения на Дора Габе, за принос в научното изследване на творчеството й, за популяризиране на творчеството й, както и за създаване на уникални творби по произведения на Дора Габе. Материален израз на литературната награда са почетен знак, грамота и парична сума от 1500 лева.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ЩЕ Е В НАЦИОНАЛНИЯ КОМИТЕТ ЗА ЧЕСТВАНЕТО НА ДОРА ГАБЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди