изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:39 EEST
КРАЖБИТЕ СА НАЙ-МАСОВИ СРЕД ДЕЦАТА В БАЛЧИК    
Новини13 възпитателни дела е разгледала през миналата година Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Балчик, съобщиха от общината в морския град.

Оттам посочиха, че общо 21 деца са извършили 13 нарушения на обществения ред. Те са побой, рекет за пари и цигари и други, но най-много са кражбите. В доклада на комисията се посочва, че засега няма установени случаи за употреба на наркотици. Другият акцент е, че към момента в училищата като цяло е невъзможно преподаватели и директори да се справят с наложения етичен кодекс. Липсва и защита на учителя от невъздържаността на ученика. Това се обяснява с липсата на учебна дисциплина като вероучението, която да обяснява и разяснява поведението на децата и младите хора в обществото. В доклада на комисията се акцентира и на проблем с липсата на психолози и социолози в системата на образованието.
Има идея през 2009 г. да се създаде информационно-консултативен кабинет, както и да се назначат педагогически съветници в големите училища.
 


Сходни връзки

КРАЖБИТЕ СА НАЙ-МАСОВИ СРЕД ДЕЦАТА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди