изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:17 EEST
ПОЛАГАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД ЩЕ СЛЕДИ ОИТ    
Новини"Защита на правата на работещите,  свързани с работното време и полагането на извънреден труд" е оперативната цел на областно ниво, по която ще работи тази година областната дирекция "Инспекция по труда" в Добрич, съобщи директорът й Младен Мартинов.

Работата по тази цел ще продължи от началото на март до края на октомври. Тя се налага заради редовните за нашата област проблеми с полагането на извънреден труд. Макар М. Мартинов да отчита, че има значително намаляване на сигналите за нерегламентирана работа. Проверките ще обхващат както производствени обекти, така и обекти в сферата на туризма. Според Мартинов, работодателите са се научили да ползват законовите норми за наемане на служители.
През тази година дирекцията ще работи и по няколко оперативни цели.  Сред тях са "Подобряване на дейността по осигуряване на здраве и безопасност при работа", "Законосъобразно наемане по трудови правоотношения, заплащане на труда и извършване на посредническа дейност по наемане на работа".
 


Сходни връзки

ПОЛАГАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД ЩЕ СЛЕДИ ОИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди