изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:37 EEST
НАШИ ФЕРМЕРИ НЯМА ДА СА ОЩЕТЕНИ ОТ СПИРАНЕТО НА ПАРИТЕ ПО САПАРД    
НовиниНяма данни фирми от Добричка област да са сред предприятията, заради проверката на които се наложи временното преустановяване на средства по мярка 2 на програма САПАРД - "Подобряване преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти".

 Това увериха от областната дирекция на ДФ "Земеделие" и САПАРД. Оттам обясниха, че по тази мярка в Добричка област има сравнително малко проекти. Тук проектите масово бяха за закупуване на земеделска техника. Дори и финансираните по мярка 2 проекти отдавна са финализирани и сред тези, които са в процес на реализация, няма данни да има такива от Добричка област.
Припомняме, че по мярката са одобрени 341 проекта, 247 са платени за над 239 млн. лв. Предварително са анулирани 47 проекта за над 58 млн. лв., като множество от платените проекти са частично санкционирани поради строгия контрол, който осъществява Агенция САПАРД. 49 проекта от мярката към момента са в процес на изпълнение и те не са получили субсидията си - на стойност над 81 млн. лв., в направленията вино, плодове, месо и мляко".
 


Сходни връзки

НАШИ ФЕРМЕРИ НЯМА ДА СА ОЩЕТЕНИ ОТ СПИРАНЕТО НА ПАРИТЕ ПО САПАРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди