изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:57 EEST
РАЗПИТАХА 13 СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛОТО ЗА ОТРОВИТЕЛСТВО    
НовиниОбщо 13 свидетели са били разпитани при първото гледане на възобновеното дело срещу Румяна Маринова, обвинена в опит да отрови бившия си съпруг. То бе гледано от петорен състав на Добричкия окръжен съд.

Маринова е подведена под отговорност и за подбудителство за убийство. Обвиняеми са и три лица, които тя е наела да убият мъжа й, но те я измамили - Ивелина Иванова, Даниел Илчев и Георги Николов. От пресслужбата на съда съобщиха, че за следващото заседание по делото на 19 май ще бъдат призовани да дадат показания още двама свидетели. В съдебната зала не се е явил като нередовно призован, живеещият в момента в чужбина лекар, който в края на 2001 г. е констатирал нарушение в здравословното състояние на набелязаната жертва Стамен Савов. Втори свидетел е отсъствал заради заболяване на негов близък.
 Добричките съдии са възложили разпит по делегация в Софийския районен съд на вещите лица, изготвили ботаническа, физико-химическа и две съдебно-медицински експертизи на капсулите с татул, открити при обиск в дома на бившите съпрузи Румяна Маринова и Стамен Савов. Разпитът е насрочен за 2 април и на него могат да присъстват и да зададат лично въпроси адвокатите на обвиняемите и на потърпевшия. 
 Съдът е приел съдебно-психиатрична експертиза, представена в първия процес. Според нея, Румяна Маринова е разбирала случилото се и може да отговаря за действията си. 
 На 19 май Добричкият окръжен съд ще продължи делото с разпит на вещи лица от Варна, изготвили първата съдебно-медицинска експертиза за капсулите с татул.
 Според повдигнатото срещу Румяна Маринова обвинение, тя се опитала да отрови с татул Стамен Савов през декември 2001 г. В началото на 2002 г. платила на другите трима обвиняеми, за да го убият. Те обаче взели парите за лична облага и я заблуждавали, че ще изпълнят поръчката.
 


Сходни връзки

РАЗПИТАХА 13 СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛОТО ЗА ОТРОВИТЕЛСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.23 секунди