изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:50 EEST
МАЛЧУГАН ЗАСПА, ДОКАТО ЧАКА МИНИСТЪР ДА МУ ПОДАРИ ПЛАСТМАСОВА ПОЖАРНА    
НовиниНа път за Румъния вътрешният министър Румен Петков си направи личен PR, като за целта съпругата на загиналия при изпълнение на служебния си дълг пожарникар от Шабла Тодор Енчев - Кристияна Енчева и двете й деца, както целият наличен състав на пожарната в Шабла, кметът на общината Красимир Кръстев, директорът и зам.-директорът на ОД "Полиция" - Ивелин Петров и Йордан Йорданов, техният колега от пожарната в Добрич Димчо Симеонов и цяла група журналисти чакаха висшето благоволение и бодигардовете му три часа и половина.

Малкият Велизар, който е едва на малко повече от 2 годинки, толкова се умори от чакане, че заспа на колелото си. Като истински закрилници колегите на баща му, когото малчуганът не помни, се постараха да му осигурят най-комфортни условия в градската пожарна. Самите служители успяха, докато чакат министъра си, да угасят запалил се комин в града и отново да върнат пожарната кола, готова за посрещане на височайшата особа.
Когато най-сетне Румен Петков дойде, получи от подчинените си подаръците, които те предвидливо предварително бяха подготвили за децата. Второкласникът Георги Енчев получи мобилен телефон, а малкият - пластмасова пожарна. Все пак Р. Петков се прояви като галантен кавалер и компенсира съпругата на загиналия пожарникар с букет цветя. Той и Георги заедно положиха и цветя на паметната плоча на бащата на детето, която колегите му са поставили току до входа на сградата. След като поигра с малкия и се поинтересува за успеха на по-големия от двамата братя, Р. Петков поръча на Георги да слуша майка си и да задържи успеха в училище и обеща в периода от 4 до 6 юни да го заведе да види Вселенския патриарх.
Заклещен едва ли не насила от журналистите, Р. Петков отдели пет минути за въпроси, като на нито един не даде смислен и конкретен отговор. Колежка от в. "Дневник" попита готов ли е да подаде оставката си, по повод твърденията на ген. Атанасов, на което Р. Петков заяви: "Аз съм уволнил 5 хил. души, всеки път ли трябва да си давам оставката. Това трябваше да става тогава по 4-5 пъти на ден". Вътрешният министър заяви, че МВР има нужда от нов закон, по повод ресурса и добави, че курортите - зимни и летни, изпитват сериозен недостиг от човешки ресурс. Според него, писмото със заплахи, което е получил директорът на НИМ проф. Божидар Димитров, не е първото: "Това не е първата заплаха, която е отправяна към директора на НИМ. Аз не правя аналогия, че има връзка с трафика на антики, но и тази версия не се изключва в работата на служителите". На питане относно работата по изчезването на камерите пред дома на самия Петков в столичния квартал "Стрелбище", той заяви, че това не е от обществено значение и е негов личен проблем. От позиция на силов министър Р. Петков отправи и индиректна заплаха към кореспондента на в. "24 часа", който попита как ще коментира факта, че се подслушват телефоните на дознатели, работещи по мега дела. В отговор на питането на колежката Р. Петков заяви: "Готов съм да съдействат за проверка на всеки един телефон, за който се твърди, че е подслушван". След това риторично попита: Но какво става с този, който задава въпроса после?...".
На практика, след импровизацията в стил пресконференция, можем да направим извода, че докато министрите ни се чувстват недосегаеми, ние - обикновените хора, ще се чувстваме несигурни в държавата си.
 


Сходни връзки

МАЛЧУГАН ЗАСПА, ДОКАТО ЧАКА МИНИСТЪР ДА МУ ПОДАРИ ПЛАСТМАСОВА ПОЖАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди