изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:55 EEST
25 въпроса, за които властта си е прехапала езика    
Коментари В едно от писмата, които Европейската комисия изпрати на българските власти, бяха формулирани 25 проблема и въпроси по усвояването на средствата от ФАР и ИСПА. На тях Брюксел изискваше писмени отговори и незабавни мерки, иначе стотиците милиони няма да тръгнат скоро. Ще не ще, българското правителство отговаря на върховната власт в общността, защото няма как да замълчи. Иначе сбогом, власт...

На едни други 25 въпроса, които електорат, данъкоплатци, хора някакви си задават, управляващите никога няма да отговорят.

1.Колко гладни са били петте сираци от дома "Мария Луиза" в Пловдив и откога не са виждали бонбони, за да изядат мишеморката, мислейки я за лакомство?

2.Кога за последно пожарната е проверила изгорелите в нощта срещу 29 февруари кушет-вагони във влака София-Кардам и е дала уверения, че са годни и сигурни?

3.В кой точно вагоноремонтен завод у нас са "модернизирани" въпросните вагони убийци, които са от 1968 г., и колко е платено за ремонти?

4.Новият шеф на пътническите превози Стефчо Събчев гордо заяви миналия петък, че се уволнява кондуктор, взел на ръка 50 стотинки рушвет (!!!). А ще си замине ли някой с рушвет за 50 000 лева?

5.Кой е убиецът на сестрите Белнейски (случаят е от 31 януари 2006 г.)?

6.Ще има ли поне едно разкрито "знаково убийство"?

7.Защо в българските затвори не се правят наркотични тестове на затворниците и какво стана със строителството на частните затвори?

8.Защо строителството на "Дунав мост" 2 няма да тръгне и през април тази година?

9.Какво се случи с обещаваната непрекъснато от 2005 г. концесия на магистрала "Хемус", заменена в края на 2007 г. с тезата за "публично-частното партньорство", процедурата по което също не е стартирала? А уж ЕБВР щяхме да привличаме за концесията...

10. Защо министерствата не публикуват на сайтовете си отговорите, които са дали и дават на Брюксел, за спрените средства по европейските предприсъединителни програми - това не е класифицирана информация?

11. А защо Министерството на земеделието и продоволствието не информира на сайта си за всички извършени "заменки" - нали няма от какво да се притеснява, а и няма търговска тайна?

12. Защо даваме на ОЛАФ "силни сигнали", а не осъдени?

13. Защо ще се увеличава здравната вноска с цел да се "уплътнят" капиталово-частните здравни каси, преди да е заработила напълно информационната система, която да следи парите за здраве "на входа" и "на изхода" на българското здравеопазване?

14. Кога ще са готови окончателно информационните системи на държавата - освен здравната, и на НАП, на митниците, на МВР и кога ще се свържат помежду си?

15. И в тази връзка - колко петилетки ще се бави още т.нар. "Единна система за противодействие на престъпността", според която трябваше (отдавна) да се свържат онлайн базите на всички съдилища в България?

16. Как така обвиненията към Вальо Топлото изстинаха като спрян радиатор?

17. Защо лекарствата в Гърция и Македония са по-евтини от тези в аптеките в България?

18. Колко пари има към момента в т.нар. "Сребърен фонд", след като законът за него беше приет в края на юли 2006 г. и там трябваше да постъпват всяка година "средства от приватизация, концесии и средства от фискалния резерв"? Защото сега излиза, че (само) от национализация на златото в Челопеч ще се пълни...

19. Държавата ще прояви ли цялата си строга справедливост и към други концесии у нас освен към канадската "Дънди прешъс" в Челопеч? Например към концесионерите на плажовете в четирите най-големи черномоски курорта.

20. Фиксирано ли е черно на бяло в споразумението с Москва за "Южен поток", че съвместното дружество ще е 50 на 50 или е формулирано, че впоследствие ще се договаря?

21. Защо гръцката област Еврос ще получава приходи от нефтопровода "Бургас-Александруполис" колкото и българската държава от транзитни такси - около 35 млн. евро? Нали 155 км от цялото му трасе от 280 км са през наша територия...

22. Ще взема ли държавният енергиен холдинг кредити за строителството на АЕЦ "Белене"?

23. Защо ще се изтеглят "Техноекспортстрой" и "Автомагистрали" ЕАД (българските „"троители" на магистрала "Тракия") от забранителния списък за приватизация, след като уж нямало да се приватизират сега?

24. Докога ще има "политически чадър" над "Кремиковци"?

25. Смятате ли да отговорите на поне един от въпросите до края на мандата?

 

actualno.com

 


Сходни връзки

25 въпроса, за които властта си е прехапала езика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди