изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:59 EEST
Пак ЖП резил с добрички влак – хора в паника и заключени врати    
НовиниАварирал влак стои половин час без ток и със заключени врати. За случая съобщава гражданин, чийто син-студент, е пътувал във влака от Добрич за Варна. Инцидентът е станал в неделя вечерта.


„Вместо в 18,30 часа влакът е тръгнал около 19,25 часа. На 2-3 километра от Добрич машината спряла. Светлините са угаснали и вратите не са можели да се отворят. Никой не дал обяснение на пътниците каква е причината за престоя. Казах на сина ми, че ще отида да го взема с кола, но той ми отговори, че вратите са заключени и от влака не може да се слезе", разказва пред Дарик радио Тодор Куртев.

Той се обадил на гишето на жп гарата, но служителките там не знаели за инцидента.

Оказва се, че мотрисата е аварирала два пъти в един и същи ден. По-рано през деня, при обратния маршрут Варна - Добрич, вместо да пристигне в 16,25 часа в Добрич, влакът е закъснял с 47 минути заради изключил предпазител, който е повредил двигателя на машината.

Същата авария се случила и по-късно, по трасето Добрич - Варна. Влакът е престоял в покрайнините на Добрич 27 минути, обясни началникът на регионален център "Железопътни превози" инж. Димитър Василев. През това време не е имало осветление и вратите са останали затворени.

Ръководството на БДЖ ще търси отговорност от  началника на влака Добрич – Варна, защото не е информирал пътниците за причините за половинчасов престой по маршрута и не е реагирал на създалата се паника.

„Началникът на влака Иван Георгиев е виновен, ще му потърся отговорност и може би ще го накажа, трябвало е да обясни на хората за какво става въпрос и да ги успокои”, заяви инж. Димитър Василев.

Той обясни, че има аварийни бутони за отваряне на вратите.

dnes.bg

 


Сходни връзки

Пак ЖП резил с добрички влак – хора в паника и заключени врати | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Пак ЖП резил с добрички влак – хора в паника и заключени врати
Автор: Anonymous да 2008-03-17 @ 18:41 EET

БДЖ да вземат да се организират. Ако не да се национализира пак и да се дават там по 100-200 млн. от бюджета, че барим железници да имаме. Станахме като Албания през 80-те майка му стара.

Пак ЖП резил с добрички влак – хора в паника и заключени врати
Автор: Anonymous да 2008-03-18 @ 10:39 EET

Не може да се национализират държавни железници

Пак ЖП резил с добрички влак – хора в паника и заключени врати
Автор: Anonymous да 2008-03-19 @ 13:56 EET

Сигурно се бъркаш заради думичката "държавни". Но ако ще има частно участие и държавата ще изсипва там пари... Мали, леле!  Все едно вода в пробита кофа да слагаш.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди