изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:44 EEST
От ДСБ иска отстраняването на Петков и Петров заради спиране на разработка    
ПарламентПремиерът да отстрани министъра на вътрешните работи Румен Петков за спиране на разработка, и да направи предложение до президента за отстраняване на главния секретар на МВР Валентин Петров, тъй като има доказателства за спиране на полицейска разработка, това каза зам.председателят на ДСБ, Екатерина Михайлова.

Тя каза това по повод ареста днес на зам. директора на ГДБОП Иван Иванов. До това се стигна в резултат на разследването по сигнала, подаден до Главния прокурор от депутата от ДСБ Атанас Атанасов миналата седмица, уточни Михайлова.

В справката дадена от Атанасов са посочени данни за нерегламентирани връзки на висши полицаи с фирми от сивата икономика. Наложително е министър председателят да реагира енергично заяви Атанасов. Според него има категорични данни, че след като за случая е докладвано на министър Румен Петков, вместо разследване е имало прикриване на случая.

Главният секретар Валентин Петров многократно е настоявал за назначаването на Иван Иванов и е той е негово протеже, каза Атанасов. Според него разследването на прокуратурата не може да е обективно, ако не бъдат отстранени Петков и Петров.

От ДСБ са категорични, че ако не последват действия от страна на правителството, партията ще започне консултации и с другите парламентарни сили и ще предприемат действия в Народното събрание. Възможно е да потърсим съдействието и на ЕК допълни Атанасов /БГНЕС

 


Сходни връзки

От ДСБ иска отстраняването на Петков и Петров заради спиране на разработка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди