изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:06 EEST
Утре признаваме Косово?    
Новини
Хърватия заедно с България и Унгария ще признае Косово утре, сряда. Това пише на Интернет страницата хърватският вестник “Ютарни лист”, цитиран от БГНЕС.


Западен дипломатически източник, пожелал анонимност, съобщи, че „разполага със същата информация“.
Хърватското правителство в сряда може би ще признае независимостта на Косово, като това решение може да доведе до нова криза в управляващата коалиция в страната, пише изданието. Според информация от хърватския кабинет правителството на Иво Санадер има нова стратегия – то се опитва да съгласува хърватското признаване на Косово с още някои страни от региона, така че признаването да стане в пакет. Според някои информации в сряда Косово биха могли да признаят България и Унгария, пише “Ютарни лист”.
Ситуацията в Косово и възможните действия на българските власти бяха тема на заседанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет на България. Обсъдени бяха възможните действия на българските власти при различните варианти на развитието на обстановката в Косово. На заседанието ресорните министри и ръководителите на специални служби представиха информация за положението в Косово и в Сърбия.
Докладвано бе, че към момента няма пострадали българи от международните мисии в района, се посочва в съобщението на правителствената информационна служба.
Съветът по сигурността беше информиран за постоянно поддържаните контакти и провежданите консултации през последните седмици с държавите от Европейския съюз и от Югоизточна Европа и набеляза какви да бъдат следващите стъпки.
Нощта в Косово е преминала спокойно, няма повече съобщения за инциденти след напрежението в понеделник в Косовска Митровица, съобщиха от Дипломатическото бюро на България в Прищина.
Различните медии посочват до сто души пострадали при вчерашните сблъсъци, когато полицията на Мисията на ООН в Косово (ЮНМИК) превзе сградата на Общинския и Окръжния съд в сръбската част на Косовска Митровица.
dir.bg
 


Сходни връзки

Утре признаваме Косово? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди