изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:41 EEST
Арестуваха шефа на ”Съдебна медицина” - търгувал с органи    
Ред и сигурностПолицията арестува директора на Център "Съдебна медицина" към Александровска болница доц. Станислав Христов.

Това съобщи БТА, като се позова на източници, разследващи случая. Доц. Христов е задържан заради нарушаване на установените правила за експлантация и предоставяне на човешки органи и тъкани за трансплантиране.
Знам за случая, но не мога да говоря в момента, каза директорът на Александровска болница доц. Асен Златев, потърсен за коментар по телефона. Днес състав на Софийския районен съд ще гледа мярката за неотклонение на доц. Станислав Христов, съобщиха от съда.
България е сред най-големите "износители на органи" в Европа, стана ясно в началото на месеца. Страната е една от държавите в Европейския съюз (ЕС), където се провеждат най-много нелегално извършени експлантации, каза Петер Лийзе, член на Европейския парламент. Посоченото от Петер Лийзе е пълна лъжа, скочиха от Агенцията по трансплантации. В страната ни действа Закон за трансплантация на органи, тъкани и клетки, съобразно който е изградена Национална система за експлантация и трансплантация на органи (виж линка).
dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха шефа на ”Съдебна медицина” - търгувал с органи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди