изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:48 EEST
Бомба гръмна заради скандала в МВР?    
Ред и сигурност
Взривно устройство е избухнало пред гараж на луксозна жилищна кооперация на ул. "Иван Рилски" в Пловдив около полунощ.


Пострадали няма, съобщиха от пресслужбата на полицията в града, цитирани от БТА.
Бомбата е била заложена пред входа на подземен гараж на номер 52. Разрушена е металната врата на подземния гараж, счупени са и прозорци на 5-етажната кооперация. От взривната вълна сериозно са пострадали жилищата от съседните кооперации. Има изпочупени прозорци до петия етаж, както и на всички офиси и магазини. Засегнати са и леки автомобили, които са били паркирани на улицата.
Според живеещи в кооперацията взривът е бил предназначен за местния бизнесмен Георги Стойчев, бивш функционер на БСП, съобщи Фокус. В момента в кооперацията живее само майка му, останалите обитатели са наематели. Първоначалната версия бе, че бомбата е предназначена за адвокатска кантора, помещаваща се в кооперацията.
Стойчев снощи е бил в частния си хотел в Банско, коментират още съседи. Според тях е възможно да има връзка между бизнесмена Стойчев и уволнения и арестуван зам.- директор на ГДБОП Иван Иванов. По думите на съседите Стойчев "пере пари от много години".
Георги Стойчев заедно с Георги Трифонов и Таньо Вълев бе собственик на “Тракия банк", купена във фактически фалит през 1998 г. от покойния вече Емил Кюлев, припомня Дарик. Стойчев бе арестуван година по-рано по подозрения, че банката е създадена с кредитен капитал, но обвиненията паднаха в съда. Години по-късно името му отново нашумя след оплаквания на стопани от Смолянско, че фирми, зад които стои Стойчев, са ги завлекли с пари за изкупено, но неплатено мляко.
Последният скандал около настоящия шеф-надзорник на Пълдин холдинг избухна през ноември м.г. Тогава бившите му адвокати Ангелина Димитрова и Пламен Луков обвиниха него и съдружника му Георги Трифонов, че им дължат 11 млн. лева хонорари по водени от тях дела срещу бившата вече ДЗИ банк. Тогава адвокатите очертаха схема, от която стана ясно, че Стойчев и Трифонов са взели два пъти пари за кухата Тракия банк - веднъж от продажбата й на Емил Кюлев и втори път – от обезщетение, което са получили от новите гръцки собственици на ДЗИ банк, за да оттеглят 14 иска в съдилища (някои от които – в чужбина).
Исковете на Стойчев и съдружника му доведоха до запор на акциите на ДЗИ банк и за малко не блокираха сделката между вдивицата на Емил Кюлев – Весела и гръцката кредитна институция.
dir.bg
 


Сходни връзки

Бомба гръмна заради скандала в МВР? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди