изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:29 EEST
Сърбия отзовава посланика си в България    
Новини
Сърбия отзовава посланика си в България. Дипломатът е бил инструктиран да се завърне в Белград, също както и ръководителите на сръбските посолства в Унгария и Хърватия.


В интервю за Сръбската държавна телевизия министърът на външните работи Вук Йеремич заяви, че посланикът на Сърбия в София е получил инструкции да връчи на Българското министерство на външните работи протестна нота във връзка с очакваното признаване на независимо Косово от България, съобщи Фокус, като цитира БНР.
Зам.-министърът на външните работи Любомир Кючуков се е срещнал в МВнР с посланика на Република Сърбия в София Данило Вучетич. Посланик Вучетич е бил информиран за публикуваното Съвместно заявление на правителствата на България, Унгария и Хърватия по статута на Косово, както и за предстоящото обсъждане на признаването на Косово от българското правителство. Посочено е било, че България ще продължи да оказва подкрепа на европейската перспектива на Сърбия.
Според външният министър Йеремич някои съседни на Сърбия страни са се подали на външен натиск. “С голямо съжаление мога да кажа, че някои, не всички, но някои наши съседи се подадоха на натиск. Разговарях с външните министри на две от тези страни и те ми казаха, че не са могли просто да издържат. Натискът е имал екстремен характер, дошъл отвън и за жалост някои наши съседи са били принудени да избират между Косово и Сърбия. Това по никакъв начин не може да помогне на международното сътрудничество и на добросъседските отношения”, подчерта сръбският външен министър Вук Йеремич.
Според македонският вестник "Дневник" Македония много скоро ще признае Косово. Още днес или утре ще се срещнат комисиите и ще започне решаването на проблема за делимитацията на границата. Това заяви лидерът на участващата в управляващата коалиция в Македония Демократична партия на албанците (ДПА)Мендух Тачи след среща с премиера Никола Груевски.  dir.bg
 


Сходни връзки

Сърбия отзовава посланика си в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди