изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:20 EEST
Екшън в София - много фалшиви евро и много дрога    
Ред и сигурност
Голямо количество наркотици и 350 хиляди фалшиви евро са били задържани късно снощи при спецакция на Главната дирекция за борба с организираната престъпност.


Полицейската операция е извършена в района на „Петте кьошета”, на ъгъла на булевардите „Пенчо Славейков” и „Прага”, съобщи Дарик.
Двама души са били задържани по време на сделката за покупко-продажба на фалшиви евро. Това съобщи главен комисар Кирил Георгиев, началник на ГДБОП, цитиран от Фокус. Това са 41-годишният Х. И. Б. (продавачът) и С. С. И., на 40 години. Те са криминално проявени, но за първи път ги хващат с фалшиви пари. При направения обиск в сградата на басейна са били открити еврото-менте. Банкнотите са били съхранявани по всяка вероятност в специално наета стая. В стаята, освен парите, е имало и други вещи.
Операцията е съвместна между България, Холандия и Австрия. В София тя се е провела заедно със Софийска градска прокуратура, под ръководството на Върховна касационна прокуратура. Извършени са били още шест обиска на различни места в София. Там са открити допълнително пет хиляди фалшиви евро. Разбита е била и печатница за фалшиви документи. Открити са още – незаконно оръжие и 200 дози бяло прахообразно вещество, което ще бъде анализирано. Началникът на отдел „Икономика” в ГДБОП Панталей Панов обясни, че операцията е започнала през пролетта на миналата година с международната подкрепа на „Европол”. За една година са били задържани в чужбина още няколко лица, както и големи количества фалшиви пари.
Операцията ще продължава, тъй като все още не е открита печатницата за фалшивите пари, като не се отхвърлят предположенията, че тази печатница може да бъде в България или в страна – гранична за Европейския съюз. Двамата задържани са с мярка за задържане 72 часа като градският прокурор Николай Кокинов обясни, че от понеделник ще се иска постоянна мярка в Софийски градски съд. dir.bg
 


Сходни връзки

Екшън в София - много фалшиви евро и много дрога | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди