изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:26 EEST
Райконен спечели в Малайзия    
Спорт

Световният шампион във Формула 1 Кими Райконен спечели Гран при на Малайзия, втори кръг от Световния шампионат във Формула 1.



28-годишният финландец завоюва 16-а победа в кариерата си и първа за сезона. Миналата неделя Райконен не успя да завърши заради повреда с двигателя, но сега триумфира с 1:31,18.555 часа. Кими бе улеснен от отпадането на съотборника си Фелипе Маса на 31-ата обиколка.

Втори на 19,5 секунди завърши вторият пилот на БМВ Заубер - Робер Кубица. Той стана първият източноевропеец, който се качва за втори път на подиума във Формула 1. Трети и друг финландец Хейки Ковалайнен от Макларън. Четвърти остана Ярно Трули от Тойота, който не позволи на Люис Хамилтън да го изпревари.

Британецът бе забавен и в бокса след 19-ата обиколка от техническия екип, който изгуби ценни секунди за смяна на гумите.

Люис обаче остана начело в генералното класиране с 14 т. Втори излезе Райконен с 11. Толкова има и Ник Хайдфелд от БМВ Заубер.

Третият кръг от световния шампионат във Формула 1 е след две седмици в Бахрейн.

Оцелях в кошмарна седмица, каза Райконен

"Изключително съм щастлив, защото оцелях и успях да победя след една кошмарна седмица".

Това заяви на пресконференцията след триумфа си в Малайзия актуалният шампион във Формула 1 - Кими Райконен. След като не успя да завърши миналата неделя в Австралия на старта на надпреварата, 28-годишният финландец спечели на пистата "Сепанг" 16-ата победа в кариерата си и първа за сезона. Преди седмица в Мелбърн асът на Ферари все пак успя да вземе една точка след дисквалификацията на Рубенс Баричело от Хонда, който бе завършил шести.

"Удовлетворението ми е изключително голямо и по една друга причина. Доказах, че новият двигател F2008 си струва", добави Кими. Както е известно, на пистата "Албърт парк" преди 7 дни двигателите и на двата болида на Ферари - на Райконен и на Фелипе Маса, изгърмяха.

Топспорт.бг

 


Сходни връзки

Райконен спечели в Малайзия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди