изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:31 EEST
Няма данни за замърсяване на въздуха във Варна заради падналия червен дъжд    
Времето

Цветен дъжд валя и в Смолян



Варна. Няма регистрирани данни за замърсяване на въздуха вследствие на падналия във Варна червен дъжд.Това съобщиха за радио "Фокус" - Варна от пресцентъра на РИОСВ. Оттам уточниха, че са направени замервания на чистотата на въздуха на няколко места, включително и извън територията на Варна. Не се наблюдава повишена концентрация на прах. До този момент няма подадени сигнали от граждани заради необичайната ситуация.
Виктория ИВАНОВА

Цветен дъжд валя и в Смолян
23 март 2008 | 16:42 | Агенция "Фокус"
Смолян. Цветен кален дъжд валя и в Смолян, видя репортер на радио “Фокус” – Смолян. Дъждът в Смолян бе с кафяво-червеникав цвят, а по високите части на планината – цветен сняг.
Явлението създаде неприятности на шофьорите, на които им се наложи да мият автомобилите си по спешност, защото бяха покрити с кал. Неприятности имаха и собствениците на заведения на открито и те трябваше да чистят масите, столовете, площадките. Тротоарите и паметниците в града също са покрити са покрити със слой кал и прах.
От необичайния дъжд все пак имаше и доволни – пред автомивките в Смолян се извиха големи опашки автомобили.
Метеоролозите от Метеорологичната станция на връх Рожен обясниха, че непривичният дъжд се дължи на прах, дошъл от пустинята Сахара. Не е опасен за растенията и за здравето на хората. Той обаче не е рядкост в страната ни. Вече почти два пъти годишно са засичани подобни явления, уточниха метеоролозите.
Здравко БЕШЕНДЖИЕВ

 


Сходни връзки

Няма данни за замърсяване на въздуха във Варна заради падналия червен дъжд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди