изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:56 EEST
КАВАРНА СПЕЧЕЛИ ДВА ПРОЕКТА ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА    
ОбразованиеОбщина Каварна има два одобрени проекта чрез МОН по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Това съобщи за НДТ началникът на общинския отдел "Образование, младежки дейности и спорт" Десислава Якимова. Първият проект е на общината по компонент създаване на мултикултурна среда за прилагане на интеркултурно образование и възпитание, като името на общинския проект е "Асамблея - заедно творим, спортуваме и учим", допълни оше Якимова. Стойността на проекта е 70 хил. лв., а периодът за реализация - 9 месеца. "Целта е интеграця на ромските деца от  клас на начално училилище "Братя Миладинови", които впоследствие стават петокласници в другите две училища в града. Чрез дейностите по проекта ще постигнем приятелство между децата и те ще се опознаят преди да влязат в новите класове" - допълни началникът на общинския отдел.
Вторият проект с името "Училищна академия - наука, изкуство, спорт" е на стойност 40 хил. лв. и е разработен от ОУ "Й. Йовков" в Каварна.
Утре предстои разяснителната кампания по проектите, а на 26 март в МОН ще бъдат подписани договорите. И по двата проекта няма съфинансиране. "Още веднъж училищата в Каварна и общинският ресорен отдел доказаха, че не разчитат единствено на средства от бюджета, а се стараят да привлекат средства чрез проекти по различни програми" - каза в заключение Десислава Якимова.
 


Сходни връзки

КАВАРНА СПЕЧЕЛИ ДВА ПРОЕКТА ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди