изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:35 EEST
ЩЕ РАЗЧИТАМ НА НАТРУПАНИЯ ОПИТ НА ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ СИ    
ОбразованиеНовият директор на Педагогически колеж - Добрич, доц. Димчо Станков - пред НДТ

Визитна картичка:
Доц. Димчо Станков е роден на 30 юни 1952 година в Добрич. Завършва висше образование в СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Математика". От 1977 година е асистент по математически анализ в ШУ "Еп. Константин Преславски". Защитава кандидатска дисертация през 1984 година. От 1991 година е хабилитиран доцент по математически анализ във Факултета по математика и информатика в университета в Шумен. Доц. Станков има 25 научни публикации, автор е на 7 учебника и учебни помагала, предназначени за студенти и ученици. Заемал е следните длъжности: ръководител на катедра във Факултета по математика и информатика /ФМИ/, председател на Общото събрание на университета, член на Факултетския съвет на ФМИ и на Академическия съвет на ШУ, декан на ФМИ. В момента е зам.-ректор по учебната дейност на ШУ. Член е на Съюза на математиците в България.

- Доц. Станков, първо - Честито! Преди да бъдете избран единодушно от Общото събрание на колежа за директор, на няколко пъти бе споменато, че летвата е вдигната много високо от предшественичката Ви доц. Славова. Как ще я надскочите?
- Благодаря на тези, които ми пожелаха да надскоча летвата. Ще го постигна, като използвам тези хора, които са я вдигнали толкова високо - доц. Славова и нейния екип. Това са хора, които са натрупали доста опит през годините и аз ще разчитам на тях. Надявам се като зам.-ректор на шуменския университет да помагам там, където има проблеми в реализацията на учебния процес. Мисля, че мога да съдействам активно, познавам всички декани на университета.
- Преди избора Ви Вие представихте мандатната си програма на управление през следващите четири години? Кои са акцентите в нея?
- В мандатната ми програма има пет основни пункта - учебна дейност, научноизследователска дейност, студенти, управление на материалната база и развитие на колежа и специалностите. По отношение на учебната дейност предвиждам задълбочаване дейността на Колежанската комисия за контрол върху качеството на процеса на обучение, преглед и усъвършенстване на формите на самостоятелна работа, текущ контрол и оценяване, както и непрекъснато обучение чрез Центъра за продължаващо обучение. По втория пункт - научноизследователска дейност, ще бъдат създадени условия за усъвършенстване на колегите, които са на първи трудов договор - тези от Добрич. Ще работя активно за израстването им, ще заздравим кадрово колежа. Има още какво да се направи по отношение на хабилитацията на преподавателите. По отношение на студентите предвиждам качествено изработване на разписите за провеждане на учебния процес и спазването му. Достойнство на колежа е обучението на хора в неравностойно положение, трябва да го задълбочим. Предвиждам разширяване функциите на зам.-директорите. Залагам на жени, по мое предложение бяха избрани гл. ас. Божана Байчева, гл. ас. Живка Илиева и доц. Славка Славова. Искам да се затвърди длъжността началник на учебния отдел, функциите му да се задълбочат. За такъв бе избрана гл. ас. Милена Божкова.
- Предстои акредитация на Педагогически колеж - Добрич. Какви са вижданията Ви в тази посока?
- Ще има координация с акредитацията на шуменския университет, неговите документи са подадени през февруари. Колежът ще участва като негово основно структурно звено. В документите за акредитация учебното заведение е записано като Колеж - Добрич, а не като Педагогически колеж. Предстои да започне подготовка на специалностите за акредитация. Трябва да се развива това, което можем да правим както трябва. За това ще тръгнем със сериозните специалности, които вече са утвърдени и са акредитирани за университета, за които той има капацитет. На Общото събрание бе избран координатор по акредитацията - това е доц. Добрина Даскалова.
По време на управлението ми ще разчитам на подкрепата на ръководството на шуменския университет, в която съм абсолютно сигурен, също и на управляващите Добрич. Ще използвам контактите на доц. Славова, ще разчитам много на нея.

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

ЩЕ РАЗЧИТАМ НА НАТРУПАНИЯ ОПИТ НА ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди