изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:38 EEST
Сидеров се извини на народа, Станишев - на Ердоган    
Новини
Българският премиер обясни в парламента защо се е извинил на турския премиер Реджеп Ердоган, който е на посещение у нас.


"Нямам никакви проблеми с моята съвест, защото Турция е наш съсед и важна държава", каза Сергей Станишев. Ние трябва да развиваме отношения с Турция, посочи българският премиер. Когато става дума за международни отношения, трябва да се спазва елементарно приличие, затова се извиних за поведението на "Атака". Това каза министър-председателят Сергей Станишев от парламентарната трибуна по повод изказването на Волен Сидеров от името на "Атака", че "той се извинява на българския народ, че има такъв премиер".
Вчера Волен Сидеров и депутати от партията пристигнаха в сградата на Министерския съвет, където се състояха двустранни разговори между премиерите на България и Турция Сергей Станишев и Реджеп Тайип Ердоган.
Десетина депутати от „Атака” се подредиха в редица встрани от централния вход на сградата на парламента и очакваха пристигането на турския премиер за срещата му с Пирински. От „Атака” обясниха, че искат да разговарят с Ердоган, тъй като вчера не им е била дадена възможност да му зададат няколко въпроса, предаде “Фокус”. В пленарната зала те се скараха с председателя на Народното събрание Георги Пирински.
Пирински на няколко пъти помоли депутатите и лидера на „Атака” Волен Сидеров да отстъпят и да не създават трудности при визитата на турския гост. Те обаче отказаха. Георги Пирински ги призова да се държат с достойнството на народни представители. Волен Сидеров го репликира да се държи с достойнството на държавник.
Когато кани гости у дома си, човек трябва да се държи прилично. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Сергей Станишев, след като Волен Сидеров каза, че „България е абсолютна полицейска държава, в която се прилага груба сила срещу политическите сили”.
От “Атака” твърдят, че спрямо техни активисти и депутати е проявено полицейско насилие по време на гражданския протест вчера срещу визитата на турския премиер. От МВР съобщиха, че симпатизантите на "Атака" са блокирали ул. "Раковски", която беше част от маршрута на турската делегация и затова се е наложило полицията да разчисти трасето.
Президентът Георги Първанов също се срещна с премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Отношенията между двете страни са един от добрите примери в трудния регион, в който живеем, каза президентът Първанов в началото на срещата.
dir.bg
 


Сходни връзки

Сидеров се извини на народа, Станишев - на Ердоган | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Сидеров се извини на народа, Станишев - на Ердоган
Автор: Anonymous да 2008-03-28 @ 12:23 EET

Този тъп, от господа обиден импотентен манияк да отиде да се извини на майка си и баща си, затова че се е родил такъв. Кой му е казал, че национализмът и диващината са едно и също нещо на този психопат?

Сидеров се извини на народа, Станишев - на Ердоган
Автор: Anonymous да 2008-03-28 @ 14:42 EET
Докато има такива като Вас, няма да има наистина национализъм, а дали той е диваг не знам, не го защитавам, но ние сме диваци, щом чакаме на Доган да мине рожденния ден за да решим важни за държавата проблеми.
Сидеров се извини на народа, Станишев - на Ердоган
Автор: Anonymous да 2008-03-28 @ 17:11 EET

Много пъти се извинявахме на държавно ниво на турците, те на нас - нито веднъж???


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.92 секунди