изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 05:30 EEST
Кроят почти нов кабинет    
Новини Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще повлече крак и ще отпуши вече станалия мистериозен ремонт на кабинета.

Това заявяват депутати пред в. "Новинар". За кадровите промени коалиционните партньори ще заседават на съвет на тройната коалиция в сряда. Освен с Румен Петков, столетницата ще се прости с още един свой министър – Асен Гагаузов. Лидерите на ДПС Ахмед Доган и на НДСВ Симеон Сакскобургготски също ще кажат сбогом на двама свои министри. Това са Нихат Кабил от ДПС и Веселин Близнаков от НДСВ. За техни заместници се спрягат Младен Червеняков от БСП или зам.-министъра на МВР Камен Пенков за мястото на Петков. Соцдепутатът Димитър Дъбов вероятно ще седне на стола на Гагаузов, пише в. "Труд". Царистът Станимир Илчев отивал в отбраната, а шефът на фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков щял да смени Кабил.
Слухове спрягат и бившия зам.-министър в МВР Бойко Коцев, а сега посланик на България в Брюксел, за поста на Петков.
Хипотезата за Червеняков бе потвърдена от изявление на бившия секретар на МВР в правителството на Жан Виденов и настоящ член на Висшия съвет на БСП Цвятко Цветков пред "Фокус".
"Не бих могъл да коментирам изявления, които не съм чул. Не знам дали този въпрос въобще е обсъждан. За съжаление миналата седмица не бях в България и не мога да коментирам това, което е станало," каза пък Червеняков пред Експрес.бг.
Румен Петков е предприел акция да запази поста си след скандала в МВР, като е търсил подкрепа от лидери и политици от управляващата коалиция, пише междувременно в. "Дневник".
Доган посъветвал още в събота Станишев да смени Петков и да използва това като повод за рокади и на други министри, обяснява в. "Стандарт". Двамата се видяли на рождения ден на Сокола. Жълтите пък заплашили с излизане от коалицията, съобщиха от най-близкото обкръжение на Симеон.
Сакскобургготски води усилени разговори със своите дали да има ремонт в кабинета. Кръгът около Милен Велчев бил най-активният при отговора "да", но това не било достатъчно за крайното решение, издава в."24 часа". Лидерът на НДСВ бил много ядосан на свои, които пускали по медиите кой жъл министър щял да си ходи.
Според източници от средите на управляващите промените в кабинета ще бъдат обявени най-късно в петък.
Междувременно Гагаузов си писа оценка 5.50 като министър. Не бил свикнал да бъде двойкаджия. Гагаузов каза в Бургас, че знаел за информациите в медиите за рокадите и поясни, че си носи оставката в джоба от първия ден като министър. dir.bg
 


Сходни връзки

Кроят почти нов кабинет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди