изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:00 EEST
СПРЯХА НЕКАЗОНЕН СТРОЕЖ В ИКАНТАЛЪКА    
НовиниОт извършените проверки по Черноморското крайбрежие в област Добрич експерти на РДНСК са установили само един незаконен строеж в местността "Иканталъка". Това заяви за НДТ директорът на строителната инспекция инж. Веселин Ганев.

В рамките на проверката са били установени отклонения от одобрения подробен устройствен план за територията при строителството на жилищна сграда, чийто инвеститор е фирма "Лагуна инвест". "Съставен е констативен протокол за нарушението. Конкретно става дума за отклонение на две калканни стени на изграждащата се сграда с апартаменти, които са над допустимата по ПУП за района височина. Издадена е заповед за частично спиране на обекта. Тъй като в случая има издадени и одобрени строителни книжа, при корекция от страна на инвеститора - няма да има проблеми сградата да бъде довършена" - каза още В. Ганев.
За НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че на територията на Каварна той е издал заповед за спиране на строителен обект, като причината за тази мярка е липсата на Акт 16.
Още един обект обаче на територията на областта е спрян в края на миналата година и засега по случая няма никакво движение, каза инж. Ганев. Става дума за излятата бетонна плоча в местността "Яйлата" край Камен бряг. "Ние сме извършили проверката и сме подготвили всички документи, които са предадени" - коментира директорът на строителния надзор. Припомняме, че миналата есен собствениците на терена от 1500 кв. м в т. нар. Малка Яйла, арендаторите братя Иван и Илко Павлови от Генерал Тошево, започнаха строителството на рибарска хижа. Тъй като местността е един от природно-архитектурните резервати в областта, след подаден сигнал на място бяха извършени проверки. Обектът бе посетен и от експерти от НИПК, като становището им бе за категорично премахване на излятата бетонна плоча.
 


Сходни връзки

СПРЯХА НЕКАЗОНЕН СТРОЕЖ В ИКАНТАЛЪКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди